Advert
Advert

İmamoğlu: İyi şeyleri başarmak için inat gerekir

İmamoğlu: İyi şeyleri başarmak için inat gerekir
Advert
Yayınlama: 30.07.2024
1
A+
A-

Ekrem İmamoğlu’nun Büyükçekmece Festivali’ndeki Konuşması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

SAVAŞI KINIYORUM

“Yurt dışından gelen ve ülkelerini temsil eden insanlara müteşekkiriz. Onlar barışı, birliği ve dünyanın tüm iyi değerlerini temsil ediyorlar. Savaşı kınıyorum ve savaştan uzak olan her milleti alkışlıyorum. Savaşı 21. yüzyıla hiç yakıştırmıyorum. Kendimi savaş karşıtı mücadeleye adamış bir yönetici olarak tanımlıyorum. Dünyanın her yerinde İstanbul adına, barış için mücadele edeceğime söz veriyorum.”

DOĞAYI, YEŞİLİ VE EŞİTLİĞİ KORUMAK

Advert

“Paris’te 204 ülkenin sporla birleştiği bir etkinlikten geliyorum. Aynı gün içinde, İstanbul’da dünyayı birleştiren bir kültür sanat etkinliğine katıldım. Hem şehrimiz hem bölgemiz adına, doğayı korumak, yeşili korumak, eşitliği korumak ve özellikle barışı ve demokrasiyi korumak için dünya şehirleriyle bir beyanname imzaladık.”

İSTANBUL’UN SPOR KENTİ OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ

“2027’de Avrupa Oyunları’nı İstanbul’da ağırlayacağız. İstanbul’un çoklu spor organizasyonunun gücünü gösterip dünyanın en etkili spor şehirlerinden biri olduğunu kanıtlayacağız. 2036 Olimpiyatları’nı da İstanbul’da yapmak istiyoruz. Bu amaçla Paris’te İstanbul Evi tanıtımını yapıyoruz. 2036’da kıtaları, kültürleri ve medeniyetleri birleştiren İstanbul’un, sporda da birleştirici gücünü dünyaya göstersin.”

FESTİVALİN ÖNEMİ

“25 yıldır süren bu güçlü organizasyon, İstanbul’un birçok ilçesinde sergileniyor. Muazzam bir iş başarıldı. Dünyada en özel festivallerden biri olduğu kabul edildi. Böylesine bir festivali kusursuza yakın başarmak ve bu kadar insanı misafir etmek olağanüstü bir hizmet. İlçemizin güzel coğrafyasını tanıtmak, gerçekten önemli bir görev.”

İSTANBUL BARIŞ KAYNAĞIDIR

“İstanbul, barışın, sevginin ve uzlaşmanın kaynağıdır. Bu güçlü kaynağın gücünü yakın coğrafyamıza, dünyaya yansıtacağız. Güçlü ilişkiler kurmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız.”

FESTİVAL KÜLTÜRLERİN BULUŞMASIDIR

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de açılış konuşmasında festivalin bir kültür ve sanat festivali olduğunu vurguladı. Kültürlerin birleştiği, sevginin ve dostluğun buluştuğu bir etkinlik olduğunu belirtti. Dünyaya dostluk mesajları verdiklerini söyledi.

FESTİVAL ATEŞİNİ YAKTI

Açılışı izleyenler arasında yabancı misyon temsilcileri, belediye başkanları da vardı. İmamoğlu, “Keyfi bol, eğlencesi ve mutluluğu bol bir festival diliyorum” cümleleriyle festival ateşini yakarak resmi açılışı gerçekleştirdi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.