Advert
Advert

Maduro: İç savaşa müsaade etmeyeceğiz

Maduro: İç savaşa müsaade etmeyeceğiz
Advert
Yayınlama: 01.08.2024
2
A+
A-

Başlık: Maduro: Venezuela’da İç Savaşa İzin Vermeyeceğiz

Giriş:
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet başkanı seçimlerinin ardından çıkan protestolara ilişkin açıklamalar yaptı ve ülkede bir iç savaşın çıkmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Paragraf 1:
Maduro, basın toplantısında şiddet olaylarına yol açan kötü niyetli eylemcilere tolerans göstermeyeceklerini vurguladı ve bunları kimlerin desteklediğini bildiklerini belirtti.

Paragraf 2:
Ülke ekonomisinin hedef alındığını dile getiren Maduro, “Venezuela, emperyalizmin, faşizmin ve suçluların eline düşmeyecek. Ülkede bir iç savaşın çıkmasına izin vermeyeceğiz. Her şeyin anayasal çerçevede olmasını istiyoruz. Devrim yapmak için başka yollara başvurmak istemiyoruz” dedi.

Paragraf 3:
Olaylardan dolayı ABD’yi suçlayan Maduro, “Halk bunu biliyor. Ancak imparatorluk suç planını ileriye taşımak isterse, vatanımızı sonuna kadar savunacağız. Tüm halkımızı koruyacağız. İşçimizi, çalışanımızı, tüccarımızı ve insanımızı korumak için yapıyoruz bunu.”

Advert

Paragraf 4:
Maduro, hükümete yönelik “çirkin” bir medya kampanyasının yürütüldüğünü belirterek Elon Musk, eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve diğer bazı liderlere tepki gösterdi.

Paragraf 5:
Protestolar sırasında yaşanan olayları gösteren videoları basına gösteren Maduro, “cani” ve “kirli” bir komployla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Paragraf 6:
Seçim sonuçlarına ilişkin belgelerin tamamını açıklayacaklarını belirten Maduro, “Daha ne kadar kanıt sunmamız gerekiyor? Neden bir ülkeyi savaşa sürüklemek istiyorsunuz? Venezuela’ya karşı bu kampanya neden?” dedi.

Paragraf 7:
ABD’yi ülkesini karıştırmakla suçlayan Maduro, “Afganistan, Libya ve Irak’taki savaşlardan siz sorumlusunuz” diye konuştu.

Paragraf 8:
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Brian Nichols, Maduro’nun yenilgiyi kabul etmesi ve muhalefet lideri Edmundo Gonzalez’i galip olarak tanıması gerektiğini söyledi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.