Advert
Advert

İsrail ve Türkiye arasında bayrak krizi: Türk Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı

İsrail ve Türkiye arasında bayrak krizi: Türk Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı
Advert
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Türkiye’nin Hamas Lideri İsmail Haniye İçin Yas İlanı İsrail’de Krize Yol Açtı

Türkiye’nin İsrail’in suikastı sonucu öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için yas ilan etmesi, İsrail’de krize neden oldu. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türk Maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak tepki gösterdi.

Katz, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türk Maslahatgüzarını ağır bir kınama için çağırdıklarını belirtti. İsrail’in lideri Haniye’nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak yas tutmak istiyorlarsa Türkiye’ye gitmeleri ve Hamas’ı kucaklayan ve terör eylemlerini destekleyen Erdoğan’ın yanında yas tutmaları gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Katz’ın sosyal medya paylaşımıyla ilgili olarak “Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız.” paylaşımını yaptı.

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için Tahran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 31 Temmuz sabahı Tahran’daki konutuna düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.