Advert
Advert

Türk gibi güçlü! Kadın boksu umutlandırıyor

Türk gibi güçlü! Kadın boksu umutlandırıyor
Advert
Yayınlama: 03.08.2024
2
A+
A-

Türkiye Boksunda Kadınlar Başarılı Devam Ediyor

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları’nda kadın boksunda yoluna emin adımlarla devam ediyor. 57 kiloda Esra Yıldız Kahraman, Tunuslu Khouloud Hlimi’yi 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

27 yaşındaki Kahraman, rakibini üç raundu da üstün kapatarak galibiyete ulaştı. Maçın ardından iddialı açıklamalar yapan boksör, “Kazandığım için mutlu ve gururluyum. Hedefim şampiyonluk. Kadın boks olarak dört altın madalya hedefliyoruz ve bunu başaracağız” dedi.

Paris’e beş kadın boksörle giden Türkiye, dört sıklette yoluna devam ediyor. 54 kiloda Hatice Akbaş yarı finale yükselerek madalyayı garantileyen ilk sporcu oldu. 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ve 66 kiloda Busenaz Sürmeneli bugün çeyrek finalde ringe çıkacak. Kahraman yarı finalde, Akbaş ise finalde yarın mücadele edecek. Türkiye’nin elenen tek ismi Gizem Özer oldu.

Khelif İtirazına Ret

Busenaz Sürmeneli’nin yer aldığı 66 kilo son 16 turu maçında İtalyan Carini’nin 46. saniyede ringden çekilmesine neden olan Cezayirli İmane Khelif, dünya gündemine oturdu. Uluslararası Boks Birliği (IBA), Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) gönderdiği yazıda Khelif’in Dünya Şampiyonası’ndan men edildiğini ve olimpiyatlardan da atılmasını istedi. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de Khelif için organizasyon komitesi ve IOC’ye diskalifiye başvurusu yaptıklarını açıkladı. Ancak IOC, hem IBA hem de federasyonun başvurularını reddetti.

Cezayirli yetkililer, Cezayir’de cinsiyet değişimine zaten izin verilmediğini açıkladı. Khelif’in çok ender görülen bir kromozom hastalığı olan Swyer Sendromu’na sahip olduğu ileri sürüldü.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.