Advert
Advert

İmamoğlu’ndan Bakan’a çok sert SGK borcu tepkisi

İmamoğlu’ndan Bakan’a çok sert SGK borcu tepkisi
Advert
Yayınlama: 03.08.2024
1
A+
A-

İmamoğlu’ndan CHP’li Belediyelerin Borçları Konusunda Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelerin borçlarının kaynağından tahsil edileceğini açıklaması üzerine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin görüşlerini dile getirdi.

İmamoğlu, Bakan Vedat Işıkhan’ın “CHP belediyeciliği çöp çamur belediyeciliğiydi, şimdi buna bir de borçlar eklendi” sözlerine tepki gösterdi. Bu tür söylemlerin basiretsizliğin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

“Haliç kokuyor” gibi yalanlara vatandaşların itibar etmediğine dikkat çeken İmamoğlu, “31 Mart’ta Osmanlı tokadını gördüler” dedi. CHP’li belediyelerin borçları üzerinden yaratılan tartışmanın gerçek fotoğrafını çekmek istediğini belirtti.

İmamoğlu, işin muhataplarının masada olmadan, konuşmadan ve müzakere edilmeden çözüm aramanın ülke için kötü bir dönem yaşattığını ifade etti.

CHP’li belediyelerin SGK’ya ve vergi borçlarının olduğuna ilişkin tartışmanın, halka önemli veriler aktarma fırsatı verdiğini söyledi. 230 CHP’li belediyenin bulunduğunu ve borçlanma süreçlerinin uzun vadeli ve ekonomi temelli olduğunu vurguladı.

Advert

İmamoğlu, “2016 yılından beri SGK’ya borcu olan şirketleri açıklamıyorlar” diyerek hükümeti eleştirdi. SGK’ya 2023 yılında vatandaşların vergilerinden 885 milyar lira aktarıldığını ve bunun belediyelerin borcunun 10 katı olduğunu belirtti. Belediyelerin borcunun bu bütçenin sadece %4,3’ü kadar olduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan’ın başarısızlığının faturasını belediyelerden çıkarmaması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı’ndan 45 milyon lira para istediğini ve bu paranın şubat ayında belediyeye verildiğini açıkladı. İstanbul’daki tüm AK Partili belediyelere, seçimde harcanmak üzere 45 milyon lira hibe gönderildiğini ve buna MHP’li Silivri Belediyesi’nin dahil edilmediğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı’nın 24 AK Partili belediyeye toplam 1 milyar 80 milyon lira para gönderdiğini belirtti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.