Advert
Advert

Zaha ve Ziyech’in performansını eleştiren Okan Buruk: “Hepimiz utanmalıyız”

Zaha ve Ziyech’in performansını eleştiren Okan Buruk: “Hepimiz utanmalıyız”
Advert
Yayınlama: 04.08.2024
2
A+
A-

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un Maç Sonu Açıklamaları

Beşiktaş’a 5-0 Yenilginin Ardından…

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Kupa maçında Beşiktaş’a 5-0 yenildikten sonra açıklamalarda bulundu. Takım olarak çok fazla hata yaptıklarını söyleyen Buruk, ilk sorumlunun kendisi olduğunu belirtti. Zaha ve Ziyech’in performansını eleştiren Buruk, alınan mağlubiyetten dolayı utanmaları gerektiğini ifade etti.

Okan Buruk’un Maç Sonu Açıklamaları:

“Böyle bir mağlubiyet beklemiyorduk. Kazanmak için çıktık. Beşiktaş’ı tebrik ederim, hak ettiler. Seremonide onları alkışladık ve tebrik ettik. Bize yakışan bu, kazananı tebrik etmek. Örnek olduğumuzu düşünüyorum. İlk yarı attığımız sayılmayan goller oldu. İlk yarı oyunun içerisindeydik ancak 2-0’dan sonra düşüş oldu. Çok hatalar yaptık! Girenler, çıkanları arattı mı? Aratmadı mı? Bilemiyorum. Birinci sorumlu benim. Oyuncularıma konuşma yaptım, sezon başında böyle bir mağlubiyet ders anlamında diyebiliriz. Hafta içi böyle bir şey hissetmedim. Kötü bir statta oynadık. Burada her şey kötü ama bu bahane değil.

Haftaya lig başlıyor, uyanmak için de fırsat oldu. Kendimizi de gözden geçirmek gerekiyor. Bazen yükseklere çıktığınızda oranın havasına alışabiliyorsunuz. Daha iyisini yapmalıyız. Fiziksel olarak da hazır değiliz. Güçlü bir takımız ayağa kalkarız. Şampiyonluk yolunda en büyük aday biziz. Zaha ve Ziyech kanatlarda olunca bu anlamda üretme anlamında zorluk çekiyoruz. Çizgi oyunu oynuyoruz oyun birebire kalıyorlar. Diğer arkadaşları gibi onunda benimde yetersizdi performansı. Net bir şekilde iyi oyun ortaya koymadık.

Advert

10 kişi kalınca Zaha’yı çağırdım. Yeni dizilişimizi anlattım. Kaan stoper, Barış sağ bek. 4-3-2. Ancak Zaha, farklı bir şey söyledi onlara. Barış sağ beke geçemedi. Kerem stopere geçti. Oradaki karışıklığı tekrar çözmeye çalıştım. Oyun içinde sesinizi de tam yetiştiremiyorsunuz. Görev verdiğiniz oyuncular bazen yanlış anlayabilir. Sonuçta 10 kişi kaldık ve o anda hızlı karar veriyoruz.

2-0’dan sonra düştük. Yine hamleler yaptık. Daha çok üretebilirdik. İki forvete döndük ama çok fazla top getiremedik. Bu maç öncesi de iki takımın hazır olmadığını söyledim. Ama ikinci yarıda Beşiktaş daha fazla oyunun içinde kaldı. Bu takımı hazırlayan ve ilk 11 çıkaran, kadroyu seçen, oyuncuları seçen benim. O yüzden birinci sorumlu benim. Oyuncularımla da konuştum. Hepimizin utanması gerekiyor bence. Sonra da başımızı kaldırıp bir sonraki maça hazırlanmalıyız. Bir sonraki maça bakacağız.

İyi başlamadık. Geçen senenin başı da oyun olarak çok etkili değildik. En kısa zamanda kendi oyunumuzu bulmamız ve kazanarak başlamalıyız. Yine en büyük şampiyonluk adayı biziz. Önümüzdeki hafta daha güçlü ve daha iyi, bu akşamki mağlubiyeti unutturacağız. Dediğim gibi bu benim sorumluluğum. Ben oyuncularıma güveniyorum. Onlar ve takım için daha iyisi nasıl olacak, daha iyisini yapmalarını isteyeceğim. Taraftarımızdan özür diliyoruz, bize güvensinler. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Ödül töreninde onları alkışladık, onlar bizi alkışladı. Bu da aradığımız iklim için çok önemli.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.