Advert
Advert

Osmanlı hanedanının kızının başı komşularıyla dertte: Sebebi Adele’in “perili ev” söylentisi

Osmanlı hanedanının kızının başı komşularıyla dertte: Sebebi Adele’in “perili ev” söylentisi
Advert
Yayınlama: 09.08.2024
1
A+
A-

Adele’in Eski Evindeki Anlaşmazlık

İngiltere’de bir gündem, ünlü şarkıcı Adele’in eski ev sahipleri Nicholas ve Ayşe Sutton ile komşuları arasında yaşanan anlaşmazlık oldu.

Osmanlı hanedanlığı mensubu Ayşe ve kocası, tarihi eser statüsündeki Sussex’teki lüks malikanelerini 13 ayrı eve bölmek için başvuruda bulundular. Ancak bu planın arkasında, malikanenin eski kiracısı Adele’in perili olduğunu iddia etmesi yatıyor. Adele, 2012’de malikanede kaldığı dönemde, “Bu ev beni ürkütüyor” demişti.

Sutton çifti, Adele’in açıklamalarının milyonlarca dolar değerindeki evlerinin satılmasını engellediğini öne sürüyor. 13 yıldır satışta olan evin fiyatını defalarca düşürdüklerini belirten çift, bölünerek satış yapmayı planlıyor.

Ancak komşular bu hamleye tepki gösterdi. Bölge sakinleri, yapılacak evlerin doğal güzelliği bozacağını, trafiği ve yol durumunu olumsuz etkileyeceğini ifade ediyor.

Advert

Yetkililere başvuruda bulunan Sutton çifti, konseyden planlarının onaylanması için talepte bulundu. Ancak bölge sakinleri, konseyi planı reddetmeye çağırıyor ve yağışlı havalarda yolların kapanabileceği ve güvenlik sorunları yaratabileceği konusunda uyarıyor.

1900’lü yıllarda inşa edilen Lock House adlı malikane, South Downs Ulusal Parkı’na bakıyor. Ayşe ve Nicholas Sutton tarafından 2018’de 7,25 milyon pound fiyatla satışa çıkarılan malikanenin fiyatı şu anda 5 milyon pound olarak belirlenmiş durumda.

Belediye konseyi, malikanenin geleceği hakkında kararını henüz vermedi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.