Advert
Advert

Filenin Sultanları finali kaçırdı ama gözünü bronza dikti

Filenin Sultanları finali kaçırdı ama gözünü bronza dikti
Advert
Yayınlama: 09.08.2024
2
A+
A-

Filenin Sultanları Olimpiyat Yarı Finalinde İtalya’ya Yenildi

Türkiye’nin gururu Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yarı finalinde İtalya’ya 3-0 mağlup oldu.

Maça iyi başlayan ancak skoru sürdüremeyen Milliler, hücumda sadece Zehra Güneş’ten skor alabildi. İtalya’nın Melissa Vargas dışında da skor üreten oyuncularının olması, Mücadeleyi Gök Mavililer lehine çevirdi.

Üçüncü seti 20-18 önde başlatan Sultanlar, avantajı koruyamadı ve İtalya maçı 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı. ABD karşısında mücadele edecek İtalya, olimpiyat tarihinde ilk kez finale yükseldi.

En İyi Derece

Türkiye, takım sporlarında en iyi olimpiyat derecesini Filenin Sultanları ile yakalayacak. Kadın basketbol takımı Londra 2012’de beşinci, Rio 2016’da altıncı olurken, kadın voleybol takımı Londra 2012’yi dokuzuncu, Tokyo 2020’yi beşinci tamamlamıştı.

Eda Erdem: “Sakin Kalamadık”

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Eda Erdem Dündar, “Yarı finale gelmek büyük başarı ama maçta sakin kalamadık. Önde götürdüğümüz anlarda oyunu kontrol edemedik. İtalya sakin oynadı, biz karar anlarında hata yaptık. Maçı kaybettik ama madalya şansımız var. Gösterdiğimiz mücadeleden gururluyuz” dedi.

Advert

Yarın saat 18.15’te Brezilya ile bronz madalya maçına çıkacak olan Filenin Sultanları, tarihte ilk kez olimpiyat madalyasına uzanma fırsatına sahip olacak.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.