Advert
Advert

Yargı kararını görmezden geldi, meclis üyesini kürsüden indirtti

Yargı kararını görmezden geldi, meclis üyesini kürsüden indirtti
Advert
Yayınlama: 09.08.2024
2
A+
A-

Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantısı

Kocasinan Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 18 maddelik gündem ele alınarak karara bağlandı.

Başkan Çolakbayrakdar ve İYİ Partili Alpaslan Arasındaki Tartışma

Toplantının odak noktası, Erciyesevler Mahallesi’ndeki Bölge Trafik Arsa’sı oldu. İmar planına göre sosyal donatı alanlarıyla donatılması gereken arsa, sonradan imar tadilatıyla konut alanına dönüştürülmüştü. Bölge halkının mahkemeye taşıdığı dava sonucunda, belediyeye yeni bir imar planı hazırlama talimatı verilmişti.

Buna karşın, AKP’li Başkan Çolakbayrakdar ve AKP’li meclis üyeleri, mahkeme kararına rağmen mevcut imar planını onaylamaya çalıştılar. İYİ Partili Meclis Üyesi Selim Alpaslan, kanuna aykırı davranıldığını öne sürerek tepki gösterdi.

Advert

Başkan Çolakbayrakdar, Alpaslan’ın açıklamalarını “kamuoyunu yanlış bilgilendirmek” olarak nitelendirdi ve Alpaslan’ı meclisten dışarı attırmakla tehdit etti. Alpaslan ise “halkın sesinin kısılmayacağını” vurguladı. Gerginliğin artması üzerine, belediye görevlileri Alpaslan’ı kürsüden indirdiler.

CHP’nin Basın Toplantısı

CHP Kocasinan Meclis Üyeleri, toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek Başkan Çolakbayrakdar’ı eleştirdiler. Meclis Üyesi Zeki Gümüş, basın mensuplarının ve vatandaşların çekim yapmasının engellenmesini kınadı ve meclis toplantılarında verdikleri soru önergelerinin gündem dışı bırakılmasına tepki gösterdi.

Gümüş, belediyenin hukuksuz uygulamalarla yönetildiğini vurguladı ve Belediye Kanunu’na aykırı olarak Meclis gündemine alınmayan önergelerinin yasaklanmasını eleştirdi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.