Advert
Advert

İspanya polisini atlatan Katalan lider ortaya çıktı… Kafes Operasyonu nasıl fiyaskoya dönüştü?

İspanya polisini atlatan Katalan lider ortaya çıktı… Kafes Operasyonu nasıl fiyaskoya dönüştü?
Advert
Yayınlama: 10.08.2024
4
A+
A-

7 Yıl Sonra Ülkesine Dönen Katalan Lider Carles Puigdemont Yaşadıklarını Anlattı

Katalonya özerk bölgesindeki ayrılıkçı girişimlerin ardından hakkındaki yargı süreci nedeniyle ülkeden ayrılan eski Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Carles Puigdemont, 7 yıl sonra ülkesine döndü.

2017’de Belçika’ya kaçan Puigdemont, Barselona’ya döndükten sonra bir parkta destekçilerine hitap etti. Polisin gözü önünde “Çok yaşa Katalonya” diyerek konuşmasını bitirdi ve kayboldu.

Polisin Gözleri Önünde Nasıl Kaçtı?

Puigdemont’un 300’ü aşkın polisin gözü önünde kaçması İspanya hükümeti için bir fiyasko olarak görüldü. Destekçileri ona insan koridoru oluşturdu ve bir arabaya binerek kaçmasını sağladı. Polis içindeki bir grubun da kaçışına yardım ettiği tahmin ediliyor.

Advert

“İspanya’ya Teslim Olmayacağım”

Kaçışı büyük şok yaratan Puigdemont, sosyal medyada Belçika’da olduğunu duyurdu. Yorulduğunu ve dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Kendisine yönelik insan avını eleştirdi ve siyasi nedenlerle yargılandığını öne sürerek İspanya’ya teslim olmayacağını belirtti.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, ülkeden kaçan Katalan liderleri affedeceğini açıklamıştı. Ancak Yüksek Mahkeme geçtiğimiz ay, kararın Puigdemont’u kapsamadığını bildirdi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.