Advert
Advert

İnstagram açıldı mı, erişim engeli kalktı mı?

İnstagram açıldı mı, erişim engeli kalktı mı?
Advert
Yayınlama: 11.08.2024
1
A+
A-

Instagram Açıldı

Vatandaşların merakla beklediği “Instagram açıldı mı?” sorusu yanıtlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a uygulanan erişim engelinin kaldırıldığını açıkladı. Erişim yasağı, 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 21.30’da kaldırıldı.

Erişim Engeli Kaldırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’ın “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle 2 Ağustos’ta erişimini engellemişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram ile yapılan görüşmelerin ardından saat 21.30 itibariyle erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu.

Açıklamalar

Advert

Bakan Uraloğlu, canlı bir yayında Instagram’la ilgili gelişmeleri duyurdu. Katalog suçları ve içerik kaldırma konusunda Meta yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından karar alındığını belirtti.

Türkiye yasalarına uygunluk sağlanacağını ve katalog suçları içeren içeriklerin kaldırılacağını vurguladı. Kullanıcı haklarının korunacağını ve keyfi hesap kapatmalarının yapılmayacağını açıkladı. Terörle mücadele kapsamında terör örgütlerine ait hesapların da kaldırılacağını belirtti.

Canlı Yayın Dondu

Uraloğlu’nun canlı yayını sık sık dondu. X’te yazılı bir açıklama yapan Uraloğlu, erişim engelinin saat 21.30 itibariyle kaldırılacağını duyurdu.

Erişim Engeli Kaldırıldı

Uraloğlu’nun açıklamasının ardından BTK’nın internet erişim engelleme sayfasında Instagram hakkındaki kararın kaldırıldığı görüldü. Instagram’a erişim, 21.38 itibariyle yeniden sağlandı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.