Advert
Advert

Koylarda jet ski ve sürat teknesi terörü… Facia geliyorum diyor

Koylarda jet ski ve sürat teknesi terörü… Facia geliyorum diyor
Advert
Yayınlama: 11.08.2024
2
A+
A-

Bodrum Koyunlarında Hız Yasağına Uyan Yok

Bodrum Liman Başkanlığı, iki hafta önce yayınladığı bildiride, halka ve deniz trafiğine açık koylarda tekne, jet ski, bot ve diğer deniz araçlarının hızını 6 deniz milinin üzerinde çıkaramayacakları konusunda uyarıda bulundu.

Yasağa Uyulmadı

Ancak Torba, Yalıkavak, Gölköy, Türkbükü ve Adaboğazı koylarında bu yasağa uymadığı belirtildi. Özellikle yatlardan indirilen jet ski ve sürat botlarının 15 deniz milinden fazla hız yaptığı gözlemlendi. Lastik botların ise 10 yaşındaki çocuklar tarafından kullanıldığı görüldü.

Sahil Güvenlik Harekete Geçti

Advert

Yüzen vatandaşlar arasında dolaşan jet ski ve sürat tekneler tehlike yaratınca, Sahil Güvenlik ekipleri hafta sonu Bodrum koylarında denetimlerini artırdı. Sahil güvenlik botlarını gören sürücüler hızlarını kesti. Çocuklara jet ski kullandıranlar, can yeleği giymeyenler ve hız yapanlara uyarı yapıldı; yasağa uymayanlara işlem yapıldı.

Facia Geliyorum Diyor

25 yıldır denizcilik yapan Hüseyin Yılmaz, yasağın uygulanmamasını şiddetle eleştirdi. Son yıllarda Bodrum koylarında lüks tekne ve yat sayısının artmasıyla birlikte jet ski ve sürat botu kullananların arttığını ve bunların çoğunun deneyimsiz kişiler olduğunu belirtti. Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl Akvaryum ve Türkbükü koylarında bot faciaları yaşadık. Denetimlerin sıklaştırılması gerekir, aksi takdirde faciadan sonra önlem alınmasının bir anlamı kalmaz” dedi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.