Advert
Advert

Trump, Elon Musk’a konuştu: Çok sert ifadeler kullandı

Trump, Elon Musk’a konuştu: Çok sert ifadeler kullandı
Advert
Yayınlama: 13.08.2024
2
A+
A-

Eski ABD Başkanı Trump, Elon Musk ile X Platformunda Röportaj Yaptı

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Elon Musk’ın sahip olduğu X platformunda 1 milyondan fazla kişinin katıldığı bir röportaj verdi.

Siber Saldırı Röportaja Gecikmeye Neden Oldu

ABD yerel saatiyle 20.00’de başlaması beklenen röportaj, platformun kilitlenmesi nedeniyle ertelendi. Çok sayıda kullanıcı röportaja katılamadı.

Musk, daha sonra X’e siber saldırı düzenlendiğini ve kullanıcıların sağlıklı bir şekilde oturuma katılamadığını açıkladı. Sorun giderildikten sonra röportaj yapıldı.

Advert

Geniş Konu Yelpazesi

Trump, iki saati aşan röportajda suikast girişiminden yasa dışı göçmen sorununa, ekonomiden dış politikaya kadar çok çeşitli konulara değindi. Rakibi Kamala Harris ve mevcut başkan Joe Biden’ı eleştirdi.

Suikast Girişimi

Röportajın başında Trump, kendisine yönelik suikast girişiminden uzun uzun bahsetti. Kafasını yanlış bir anda çevirdiği için hayatta kaldığını söyledi.

Yasa Dışı Göç

Trump, Biden-Harris yönetimini ülkeye yasa dışı göçmenlerin girişini kolaylaştırmakla suçladı. Yasa dışı göçmenlerin suç oranlarında artışa neden olduğunu ve Biden yönetiminin bundan sorumlu olduğunu savundu.

Biden’ın Beyinsel Kapasitesi

Trump, Biden’ın zekasının çok düşük olduğunu iddia etti. Başkanın 30 yıl önce bile düşük bir zekaya sahip olduğunu, ancak şimdi bunun daha da az olabileceğini söyledi.

Biden’a Darbe Yapıldığını İddiası

Trump, Biden’ın başkan adaylığından çekilmeye zorlandığını ileri sürdü. Demokratların başkan adayı Harris’in Biden’dan daha kötü bir aday olduğunu söyledi.

Ukrayna Savaşı

Trump, Biden yerine kendisinin başkan olması durumunda Ukrayna savaşının asla yaşanmayacağını iddia etti. Putin ile iyi ilişkileri olduğunu ve savaşı önleyebileceğini söyledi.

Ekonomi

Trump, ekonominin kötü durumda olduğunu ve insanların market alışverişi yapamadığını çünkü para biriktiremezler savundu. Enflasyonun orta gelirlileri “yiyip bitirdiğini” söyledi.

Yapay Zeka

Trump, yapay zekanın ülkenin şu anda ürettiği enerjinin iki katını gerektirdiğini vurgulayarak, daha fazla enerji üretilmesi gerektiğini söyledi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.