Advert
Advert

Cengiz Holding bakır madeni için hareket geçti

Cengiz Holding bakır madeni için hareket geçti
Advert
Yayınlama: 13.08.2024
2
A+
A-

Hazineye Ait 409 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alana Bakır Madeni Kuruluyor

İktidara yakın müteahhitlerden Mehmet Cengiz’e ait Eti Bakır AŞ, Elazığ’da bakır madeni kurmak için harekete geçti. 409 futbol sahası büyüklündeki ormanlık alan, tarlalar ve şahıs arazilerinden oluşan alanda yeraltı bakır madeni kurulacak.

Çevre Bakanlığı İnceleyecek

Eti Bakır AŞ, maden projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık, projenin değerlendirilmesi için 27 Ağustos’ta İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nun (İDK) toplanacağını duyurdu.

Muhalefetten Tepki: Yeraltı Madenleri Devlet Eliyle Çıkarılmalı

Advert

Yeraltı madenlerinin devlet tarafından çıkarılması gerektiğini vurgulayan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş, daha önce Cengiz Holding’e komik bir rakama verilen 2 milyar dolarlık proje konusunda endişelerini dile getirdi.

“Rekabet Sağlanmalı”

Karakuş, madenlerin ihaleye çıkarılmasını ve rekabetin sağlanmasını talep etti. Cengiz Holding’e özel şartnamelerle maden verilmesinin doğru olmadığını belirtti.

“Hazinenin En Çok Menfaat Elde Etmesi Lazım”

Karakuş, çıkarılan madenden elde edilen gelirin devlete en yüksek payı sağlayacak şekilde belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Maden zenginliğinin beş paraya verilmesinin karşısında olduklarını ve konuyu takip edeceklerini ifade etti.

Milyarlık İhale Daha Önce de Cengiz’e Gitmişti

2022’de Elazığ’ın Maden ilçesindeki bakır madeni ihalesi, Port Madencilik A.Ş.’ye 2 milyar 205 milyon TL’ye verilmişti. Port Madencilik’in Cengiz Holding’e ait olduğu sonradan ortaya çıkmıştı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.