Advert
Advert

Mpox salgını hızla yayılıyor: Sınırlara ek kontrol geliyor

Mpox salgını hızla yayılıyor: Sınırlara ek kontrol geliyor
Advert
Yayınlama: 16.08.2024
0
A+
A-

Maymun Çiçeği Salgınıyla Mücadele: Çin’in Yeni Önlemleri

Dünya corona virüs salgınından henüz kurtulmamışken, maymun çiçeği (mpox) salgını endişe yaratmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) virüsün küresel bir sağlık acil durumu ilan etmesinin ardından Çin dikkat çekici bir adım attı.

Çin Gümrük İdaresi, gelecek altı ay boyunca maymun çiçeği açısından ülkeye giren kişi ve malları izleyeceğini duyurdu. Maymun çiçeği vakaları olan ülkelerden gelen veya temaslı ya da semptom gösteren kişilerin durumu bildirmeleri isteniyor. Ayrıca, bu bölgelerden gelen araçlar, konteynerler ve malların dezenfekte edilmesi gerekiyor.

DSÖ, daha önce maymun çiçeği hastalığının adını mpox olarak değiştirmişti. Mpox, viral bir enfeksiyon olup yakın temas yoluyla yayılır. Ölüme yol açma potansiyeli olsa da genellikle hafif seyreder. Mpox’un belirtileri grip benzeri semptomlar ve vücutta irin dolu lezyonlardır.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, mpox’u Kategori B bulaşıcı bir hastalık olarak ele alacaklarını açıkladı. Bu klasman, yetkililerin salgın durumunda toplantıları kısıtlama, iş ve okulları askıya alma veya bölgeleri kapatma gibi önlemler almalarına olanak tanıyor.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.