Advert
Advert

Bahçeli: Can Atalay konusu tamamen kapandı

Bahçeli: Can Atalay konusu tamamen kapandı
Advert
Yayınlama: 17.08.2024
1
A+
A-

Devlet Bahçeli’nin TBMM Kavgası Açıklaması

Giriş:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan Can Atalay oturumunda meydana gelen kavga, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dikkatini çekti. Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayları değerlendirdi.

Milli Mücadele ve TBMM’nin Önemi:

Bahçeli, TBMM’nin kuruluş sürecinin zorlu mücadelelere sahne olduğunu vurgulayarak, Türk milletinin bağımsızlık özleminin ilham kaynağı olduğunu belirtti. TBMM’nin, zulme karşı direnen ve haksızlığa maruz kalanların sesi olduğunu söyledi.

Advert

Filistin Devlet Başkanı’nın Konuşması:

Bahçeli, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın TBMM’de yaptığı konuşmaya dikkat çekti. Bu konuşmanın bölgesel ve küresel yankı uyandırdığını ve Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteğin önemini vurguladığını ifade etti.

Can Atalay Olayı “Üzücü”:

Ancak Bahçeli, Abbas’ın konuşmasının ardından yaşanan olayları üzücü olarak nitelendirdi. Kesinleşmiş mahkumiyeti olan Can Atalay’ın Meclis’e getirilmesini siyasi bir provokasyon olarak gördü. TİP’in kürsü masuniyetini çarpıttığını ve nefret söylemi kullandığını belirtti.

“Lütuf Doğdu”:

Bahçeli, buna rağmen olayların olumlu bir sonuca ulaştığını söyledi. TİP’li Can Atalay’ın Meclis’ten uzaklaştırıldığını ve Anayasa Mahkemesi’nin hukuksuz kararının Türk milletinin iradesiyle geçersiz kılındığını ifade etti.

MHP’nin Tutumu:

MHP’nin, Can Atalay meselesinin görüşüldüğü Meclis oturumuna katılmadığını belirten Bahçeli, bu olayın arkasındaki siyasi tezgahı ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.

AKP’ye Övgüler:

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın kurucusu AK Parti’nin, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan da gereğini yaptığını ve haksızlığa izin vermediğini vurguladı. Küçük ortak diyenlere ağızlarının payını aldıklarını ifade etti.

Seçim Mesajı:

Bahçeli, Türkiye’nin gündeminde seçim olmadığını ve herkesin siyasi hesaplarını buna göre yapması gerektiğini söyledi. MHP’nin Cumhur İttifakı çatısı altında yoluna devam edeceğini ve reformları hayata geçireceğine inandığını belirtti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.