Advert
Advert

Ronaldinho’nun oğlu Mendes, Burnley’den Dundee’ye kiralanabilir mi? İskoçya transfer engeli

Ronaldinho’nun oğlu Mendes, Burnley’den Dundee’ye kiralanabilir mi? İskoçya transfer engeli
Advert
Yayınlama: 25.08.2024
1
A+
A-

Ronaldinho’nun Oğlu Dundee’ye Kiralanabilir

Burnley’nin genç yetenekli oyuncularından Joao Mendes, transfer döneminin son günlerinde İskoç kulübü Dundee’ye kiralanabilir. Ancak, öncelikle Burnley yönetiminin, İskoç kulüpleriyle transferleri engelleyen az bilinen bir kuralı aşması gerekiyor.

Burnley, Mendes de dahil olmak üzere SPFL’deki müttefik kulüplere gönderebileceği birkaç oyuncuya sahip. Ancak, İskoçya’ya transferler uluslararası hareket kabul edildiğinden, sadece altı uluslararası kiralık oyuncuya izin veriliyor. Bu, Burnley’nin diğer oyuncuları Avrupa takımlarına kiralama olasılıklarını göz önünde bulundurmasına neden oluyor.

19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Mendes, başarılı bir deneme sonucu 2023’te Barcelona akademisine katılmıştı. Kariyerine Brezilya’nın Cruzeiro takımında başladı ve orada dört yıl geçirdi.

Mendes, ilk Barcelona maçına Şubat 2023’te Manchester United’a karşı bir hazırlık karşılaşmasında çıktı, ancak bir sonraki maçına çıkması için Akdeniz Uluslararası Kupası’nda iki ay geçmesi gerekti.

Advert

Mendes, bu yılın başında sözleşmesi sona erdikten sonra Barcelona’dan ayrıldı ve yaz transfer döneminde Burnley’e katıldı.

Babası Ronaldinho, futbolu bıraktıktan sonra dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edliyordu. 2005 yılında Ballon d’Or ödülünü kazandı ve Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası ve Copa America şampiyonlukları yaşadı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.