Advert
Advert

Ucuz ev kiralamak isteyenler dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin

Ucuz ev kiralamak isteyenler dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin
Advert
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

Ev Kiralama veya Satın Alma Platformlarındaki Sahte İlanlara Dikkat Edin

Günümüzde ev kiralamak veya satın almak isteyenler genellikle internet ortamını tercih ediyor. Ancak bu platformların en büyük sıkıntısı sahte ilanlar. Geçtiğimiz yıl ilanlarla ilgili bir düzenleme gelse de sahte ilan belirsizliği hâlâ sürüyor.

Avukat Elvan Kakıcı Şimşek konuya ilişkin şöyle konuşuyor: “Konut fiyatlarındaki artış sonrası, bütçesine uygun ev kiralamak ya da satın almak isteyenler dolandırıcıların kapora tuzağına düşmeye başladı.”

Şimşek, “Gerçekte olmayan konutların ilanları var. Dolandırıcılar, bağlantı kurdukları kişiyle telefon görüşmesi sonrası para talep ediyorlar. Kapora ödenmesi sonrası ilanı kaldıran, telefon hattını iptal eden dolandırıcılardan şikayet edenler haklarını savcılık ya da tüketici hakları derneklerine başvurarak aramaya çalışıyor” diyor.

Emlak piyasasındaki spekülasyonları gidermek ve sahte ilanların önüne geçmek için 15 Eylül’den itibaren doğrulanmayan emlak ilanları bir logo ile belirtilecekmiş. Şimşek, “15 Eylül’den 31 Aralık’a kadar doğrulama olmaksızın da ilan verilebilmesi mümkün olacak. Ancak doğrulama yapılan ilanlarda bir logo ve ibareye yer verilecek. 1 Ocak 2025 itibarıyla yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilemeyecek” açıklamasını yapıyor.

Advert

Şimşek, satılık ve kiralık evlerin yerinde görülmesi gerektiğine vurgu yapıyor: “İlanlarda yer alan bazı evlerin sahada karşılığı yok. Bunu yapan işletmelerin çoğu yetki belgesi almamış. Tüketicilerin yetki belgeli emlak işletmelerini tercih etmelerini, hizmet aldıklarında sorun yaşarlarsa Ticaret Bakanlığı’nın sistemi üzerinden şikayet etmelerini öneririm.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.