Advert
Advert

ÖSYM, YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, kılavuz yayınlandı mı? YKS ek tercih için gözler boş kontenjanlarda!

ÖSYM, YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, kılavuz yayınlandı mı? YKS ek tercih için gözler boş kontenjanlarda!
Advert
Yayınlama: 28.08.2024
2
A+
A-

YKS Ek Tercihleri

Merkezi yerleştirmede dolmayan kontenjanlara ek tercih yapılacak. YKS sonuçlarına göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme tercihlerinin ne zaman başlayacağı ve hangi bölümde ne kadar boş kontenjan olduğu hakkında bilgi almak istiyor.

Ek Tercihler Ne Zaman Başlayacak?

Ek tercihlerin başlangıç tarihi henüz belli değil. Ancak üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından ek tercih sürecinin Eylül ayında başlaması bekleniyor.

Boş Kontenjanlar

Advert

ÖSYM, YKS istatistiklerinde boş kontenjan sayısını açıkladı. Ancak kaydolmayan öğrencilerden boş kalan kontenjanlar da eklenecek. Hangi üniversitede hangi bölümde ne kadar boş kontenjan olduğu, ek tercih kılavuzu ile belli olacak.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonucunda kontenjanları dolmayan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. Bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirmeye başvuramayacak.

Boş Kontenjanlar Ne Zaman Açıklanacak?

Kayıt yaptırmayan adaylardan kalan boş kontenjanlar, YKS ek tercih kılavuzu ile belli olacak. Adayların kılavuzu dikkatle inceleyip tercihlerini buna göre yapmaları gerekiyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.