Advert
Advert

KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? GSB 2024-2025 KYK burs başvuruları e-Devlet sorgulama sayfası

KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? GSB 2024-2025 KYK burs başvuruları e-Devlet sorgulama sayfası
Advert
Yayınlama: 01.09.2024
2
A+
A-

KYK Burs ve Kredi Başvuru Takvimi Bekleniyor

Milyonlarca öğrenci, geri ödemeli kredi ve karşılıksız burs imkanlarından yararlanmak için KYK burs ve kredi başvuru takviminin açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi açıklaması beklenirken, “KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?” sorusu gündeme geldi.

Başvuru Tarihleri

KYK yurt ve burs başvuruları farklı tarihlerde alınmaktadır. Başvuru tarihleri, üniversitelerin akademik takvimine göre değişiklik gösterebilir. Geçtiğimiz yıllarda burs ve öğrenim kredisi başvuruları Kasım ayı içinde tamamlanmıştı.

Burs Ücretleri

Advert

2024-2025 dönemi KYK burs ücretleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yılın burs ücretleri lisans öğrencileri için 1250 liradan 2000 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2500 liradan 4000 liraya, doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya yükseltilmişti. Yeni dönemin burs ücretlerinin Kasım ayında açıklanması bekleniyor.

Başvuru İşlemi

Burs ve kredi başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerinden şifre alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) birine sahip olması gerekir. Başvuru sırasında ekonomik, sosyal ve eğitim durumu ile ilgili bilgiler talep edilir ve bu bilgiler kamu kurumlarından teyit edilir. Değerlendirme sonucunda öğrencilere bütçe durumuna göre burs veya uygun olanlara öğrenim kredisi verilir.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.