Advert
Advert

Cemil Tugay’dan Bakan Kurum’a yanıt

Cemil Tugay’dan Bakan Kurum’a yanıt
Advert
Yayınlama: 05.09.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan Bakan Murat Kurum’a Yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un muhalefet partileriyle ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

“Yurttaşlarımızı Yanlış Bilgilendiriyor”

Tugay, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ortak bir sorun olduğunu ve yalnızca İzmir’in sorunu olmadığını vurguladı. Ancak Bakan Kurum’un İzmir’de basın toplantısı düzenleyerek yerel yönetimleri hedef gösterdiğini söyledi.

“CHP’li Belediyelere Kredi Verilmiyor”

Advert

Tugay, CHP’li belediyelerin şehirlerin hayati sorunlarını çözmek için uğraştığını ancak iktidarın bu belediyelere devlet bankalarından kredi vermediğini ve uluslararası finans kuruluşlarından alınan kredileri de onaylamadığını belirtti.

“İzmir’de Olmadığım Tarih Biliniyordu”

Tugay, Bakan Kurum’un İzmir Körfezi’nde basın toplantısı yaptığı gün İzmir’de olmadığını ve yurtdışında bir toplantıya katıldığını söyledi. Bu toplantının Türkiye’yi temsilen gerçekleştiğini ve aylar öncesinden kararlaştırıldığını vurguladı.

“Kutuplaşma Siyasetinden Vazgeçelim”

Tugay, Bakan Kurum’a “İzmir ve Türkiye’yi ne kadar önemsediğimizi bütün hemşehrilerimiz biliyor” dedi. Körfez sorunu da dahil olmak üzere İzmir’in sorunlarını çözmek için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

“Birbirimizi Suçlamak Yerine…”

Tugay, birbirimizi suçlamaktan ve kutuplaşma siyasetinden vazgeçilmesi çağrısında bulundu. “Bu ülke bizden hizmet, feraset ve sonuç bekliyor. Haydi yapalım” dedi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.