Advert
Advert

İstanbul’da ‘Pazartesi’ alarmı! 8 saat ücretsiz oldu… Seferler artırılıyor

İstanbul’da ‘Pazartesi’ alarmı!  8 saat ücretsiz oldu… Seferler artırılıyor
Advert
Yayınlama: 06.09.2024
1
A+
A-

Okulların Açılmasıyla İstanbul’da Trafik Örgütleniyor

İstanbul’da okulların açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun artması bekleniyor. Bu duruma hazırlık olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve eğitim kurumları, trafikteki aksaklıkları en aza indirmek için bir dizi önlem aldı.

9 Eylül Pazartesi sabahı saat 06.00’dan itibaren Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Ulaşım Yönetim Merkezi’nde (UYM) nöbetçi ekipler konuşlanacak. Kent içi kameralardan trafik akışı izlenecek ve tıkanan noktalar ilgili birimlere bildirilip müdahale edilecek.

Öğrencilerin güvenli ve zamanında okullarına ulaşmasını sağlamak için alınan önlemlerden biri de toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olması. 06.00 – 16.00 saatleri arasında İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Ayrıca, İSPARK, okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

İETT, her gün bin 716 ek sefer düzenleyerek öğrencilerin toplu taşımaya yönlendirilmesini sağlayacak. Metro İstanbul, 435 ilave sefer planlayarak yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesini hedefliyor. Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyerek öğrencilerin ulaşımını kolaylaştıracak.

İlk iki gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO’nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat edecek. Ayrıca, trafik yoğunluğunun yüksek olduğu noktalarda 10 adet çekici araç hizmet verecek. Sabah ve akşam saatlerinde zabıta ve polis memurları tarafından trafik denetimi ve yönlendirmesi yapılacak.

Advert

Şantiyelerde okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak, devamı zorunlu çalışmalar ise gece vardiyasında sürdürülecek. İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ gibi kurumlara da okul öncesi devam eden çalışmaların bitirilmesi talimatı verildi. Yol denetim ekipleri de cadde ve sokaklarda denetimler yapacak. Hasar görmüş altyapılara da anında müdahale edilecek.

Veliler, Trafik Eğitim Parklarında öğrencilere bilgilendirme faaliyetleri yapılacağını ve https://tuhim.ibb.gov.tr adresinden kayıtlı şoför sorgulaması ve okul servis ücreti hesaplaması gibi hizmetlerden yararlanabileceklerini hatırlattı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.