Advert
Advert

Muhalefet lideri İspanya’dan sığınma istedi

Muhalefet lideri İspanya’dan sığınma istedi
Advert
Yayınlama: 09.09.2024
0
A+
A-

Venezuela’daki Muhalefet Lideri İspanya’ya Sığındı

Edmundo Gonzalez, Venezuela’da Temmuz ayında yapılan seçimlere hile karıştığı iddiasında bulundu. Geçtiğimiz hafta kendisine tutuklama kararı çıkarılınca Gonzalez, İspanya’dan sığınma talebinde bulundu.

İspanya Dışişleri Bakanlığı, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun seçim zaferine itiraz eden Gonzalez ve eşinin Torrejon de Ardoz askeri üssüne ulaştığını açıkladı.

Venezüella mahkemesi, 3 Eylül’de Gonzalez’e kurumların yetkilerini gasp etme, belgeleri tahrif etme ve komplo kurma suçlamasıyla tutuklama kararı çıkarmıştı.

Venezuela’nın yüksek mahkemesi, Temmuz ayındaki seçimleri Maduro’nun yüzde 50’den fazla oy alarak kazandığına karar verdi. Ancak muhalefetin açıkladığı tutanaklar, Gonzalez’in kazandığını gösteriyor.

Advert

Avrupa Birliği’nin dış politikadan sorumlu yetkilisi Josep Borrell, “Venezuela’da demokrasi için üzücü bir gün. Demokrasilerde hiçbir siyasi lider başka bir ülkeye sığınmak zorunda kalmamalı,” dedi.

Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez, Gonzalez’e sınır geçişi izni verildiğini ve yetkililerin “siyasi barışı” sağlamaya çalıştığını duyurdu. İspanya Dışişleri Bakanlığı ise Gonzalez’in ülkeden ayrılması için Venezuela hükümetiyle resmi bir görüşme yapılmadığını açıkladı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.