Advert
Advert

ABD ekonomisi için durgunluk endişesi büyüyor

ABD ekonomisi için durgunluk endişesi büyüyor
Advert
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Yatırımcılar ABD Ekonomisinin Sağlığına İlişkin Endişeli

Yatırımcıların ABD ekonomisinin durumu konusundaki endişeleri artıyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek faiz indirimlerinin kapsamı henüz belirsizliğini korurken, ülkedeki makroekonomik veriler durgunluk korkularını körüklüyor.

Geçen ay beklenmedik bir şekilde artan işsizlik oranı durgunluk korkularını tetikledi ve risk iştahını azalttı. Bu ayın istihdam verileri de beklentilerin altında kaldı ve ABD ekonomisinin sağlığıyla ilgili endişeleri artırdı.

Temmuz ayında tarım dışı istihdamın 142 bin arttığı açıklandı; bu, 160 binlik beklenen artıştan daha düşük.

Advert

Öte yandan yatırımcılar Fed’in faizleri ne kadar düşüreceğini merak ediyor. Piyasa aktörleri borçlanma maliyetlerinde daha büyük bir indirim talep ediyor. Ancak büyük bir indirim, Fed’in ABD ekonomisinin sağlığı konusunda ciddi endişeleri olduğu anlamına gelebilir.

“FED GÜNÜ KURTARAMAYABİLİR”

Araştırma şirketi BCA Research’in baş küresel stratejisti Peter Berezin, Financial Times’a yaptığı açıklamada, “Piyasa şu anda Fed’in önümüzdeki 12 ay içinde faiz oranlarını iki puandan fazla düşürmesini bekliyor” dedi.

Berezin, “Fed’in günü kurtarması pek mümkün görünmüyor. Ekonomi, Merkez Bankası’nın 2001’in Ocak ve 2007’nin Eylül aylarında faiz oranlarını düşürmeye başlamasından sadece aylar sonra resesyona girmişti” değerlendirmesinde bulundu.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.