Advert
Advert

Kral Charles sürekli sorun çıkaran kardeşine olan sabrını yitiriyor

Kral Charles sürekli sorun çıkaran kardeşine olan sabrını yitiriyor
Advert
Yayınlama: 09.09.2024
0
A+
A-

Kral’ın “Prens Andrew Sorunu”

Kral 3. Charles, yakınlarının “Prens Andrew sorunu” olarak tanımladığı meseleyi, kardeşini Windsor’daki Kraliyet Locası’ndan daha mütevazı bir konuta taşıyarak çözmeyi umuyor.

64 yaşındaki Prens Andrew, kraliyet görevlerinden ayrılmasının üzerinden beş yıl geçmesine rağmen hala lüks malikanede ikamet ediyor. Polis koruması, İçişleri Bakanlığı’nın incelemesinin ardından kaldırıldı. Şu anda, Kral’ın özel servetinden finanse edilen ve yıllık maliyeti yaklaşık 3 milyon sterlin olan bir güvenlik ekibi tarafından korunuyor. Kral, kardeşine ayrıca cömert bir yaşam ödeneği sağlıyor.

Ancak Kral’ın kardeşine karşı sabrı tükenmiş durumda ve artık “sadece iki seçenek” olduğunu açıkça belirttiği söyleniyor.

İlk seçenek, Andrew’un bağımsızlaşması ve güvenlik ve konut masrafları gibi masraflarını kendi karşılaması. Ancak denizcilik maaşı dışında masraflarını karşılayacak geliri yok.

İkinci seçenek ise Andrew’un daha uygun bir yere taşınmayı kabul etmesi. Charles’ın, Frogmore Cottage’ı kardeşi için uygun bir konut olarak ayırdığı öğrenildi. Ancak Andrew’un bunu kabul etmediği biliniyor.

Advert

2019 yılında, Prens Andrew, cinsel taciz suçlusu Jeffrey Epstein ile arkadaşlığının Kraliyet Ailesi’nin itibarına zarar verdiğini söyleyerek kraliyet görevlerini bırakmıştı.

Buckingham Sarayı konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.