Advert
Advert

Korkunç görüntü: Köprü böyle çöktü, çok sayıda ölü var

Korkunç görüntü: Köprü böyle çöktü, çok sayıda ölü var
Advert
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Filipinler ve Vietnam’ı Vuran Yagi Tayfunu Ölümlere ve Zararlara Neden Oldu

Geçen hafta başında Filipinler’in kuzeyini harap eden Yagi tayfunu, güçlenerek Çin’in güney kıyılarına ilerledi ve hafta sonu Vietnam’a ulaştı. Bilim insanları, okyanusların iklim değişikliği nedeniyle ısınmasının, tayfunların şiddetlenmesine katkıda bulunduğunu belirtiyor.

Vietnam’daki afet yönetim yetkilileri, tayfunun tetiklediği toprak kaymaları ve seller sonucu en az 46 kişinin hayatını kaybettiğini ve 22 kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Cumartesi günü Vietnam’ın kuzeydoğu kıyılarını vuran tayfun, yabancı ve yerli şirketlerin büyük üretim tesislerine ev sahipliği yapan bölgeyi harap etti.

Tayfun, milyonlarca ev ve işyerinin elektrik kesintilerine uğramasına, otoyolların sular altında kalmasına, telekomünikasyon sistemlerinin bozulmasına ve orta büyüklükte bir köprünün çökmesine neden oldu. Ayrıca binlerce ağaç devrildi ve birçok sanayi bölgesindeki ekonomik faaliyetler durma noktasına geldi.

Advert

Bir görgü tanığının aktardığına göre, Güney Koreli LG Electronics’in Haiphong’daki fabrikasının duvarları tayfun nedeniyle yıkıldı.

Yagi adını taşıyan tayfun, Japonca’da keçi anlamına geliyor ve mitolojik bir yaratık olan Oğlak takımyıldızını temsil ediyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.