Advert
Advert

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a teğmen yanıtı: Senin de çarkın kırılır elbet

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a teğmen yanıtı: Senin de çarkın kırılır elbet
Advert
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a Tepkisi: “Darbe Paranoyasıyla Milleti Korkutma!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun Açıklamaları:

  • “Darbe paranoyası yaparak milleti korkutmayı ve kutuplaştırmayı bırakın! Senin ve zihniyetinin, zaten Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve milletimizi sevmediğini biliyoruz.”
  • “En ufak olayda darbe çığırtkanlığı yapmak, darbecilerin en büyük özelliğidir. Darbe yapılan ülkelerde, darbe rejimi inşa edilir, tek adam yönetimi devralır.”
  • “Genç teğmenlerin Atatürk’e ve milletin değerlerine ettiği yeminden darbe çıkmaz! Aynı yemin, senin ettiğin metinde de var ama o değerler senin umurunda olmadığı için uymuyorsun.”
  • “Sen 20 Temmuz’da sivil darbe yaptın. Yürü bre Hızır Paşa, senin de çarkın kırılır elbet.”

Erdoğan’ın Açıklamaları:

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Advert
  • “Ordumuzun disiplinine ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Tahkikatı büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz.”
  • “Kahraman ordumuzun yıpratılmasına müsaade etmeyiz. Gazi Mustafa Kemal’e yönelik hakaretleri üç beş oy uğruna sineye çekenler, şimdi çıkmışlar ahkam kesiyorlar.”
  • “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kimyasal silah kullandı iftirası atanlara kol kanat gerenlerin söylediklerinin kıymeti yoktur.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.