Advert
Advert

İmamoğlu’ndan öğrencilere: Atatürk’ün işaret ettiği hedefe yürüyün

İmamoğlu’ndan öğrencilere: Atatürk’ün işaret ettiği hedefe yürüyün
Advert
Yayınlama: 11.09.2024
1
A+
A-

Başlık: İstanbul Belediyesi Öğrencilere Kırtasiye Seti Desteği Sağlıyor

Giriş:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ailelere destek olmak için 2019 yılında başlattığı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye seti desteği hizmeti devam ediyor. Belediyenin Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen setler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda 1., 5. ve 9. sınıf öğrencilerine teslim edilecek.

Tören:
40 bin öğrenciye okul çantası, defterler, resim defteri, boya kalemleri, kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş, yapıştırıcılar, cetvel ve bu malzemeleri koyabilecekleri dosyaların bulunduğu kırtasiye setinin dağıtımı için Bayrampaşa Mustafa Itri İlkokulu ve Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrencilerin yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılandı.

İmamoğlu’nun Konuşması:
İmamoğlu, kendi öğrencilik yıllarından ve öğretmenlerine duyduğu sevgiden örnekler vererek eğitimin önemini vurguladı. Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri eğitime verilen öneme değindi ve bu değerli görevi yerine getiren tüm öğretmenlere minnettarlığını dile getirdi. İmamoğlu, Cumhuriyet’in temel ilkelerinin başında eşitliğin geldiğini belirtti ve her çocuğun eşit eğitim imkanına sahip olması gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu’nun Öğrencilere Mesajı:
İmamoğlu, öğrencilere akıl ve bilimin ışığından uzak kalmamaları ve Cumhuriyet’in çizdiği yoldan ayrılmamaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Kendisine güvenmelerini, çok çalışmalarını ve geleceklerine dair umutlu olmalarını söyledi.

Advert

Yardımın Kapsamı:
İBB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için toplam 40 bin öğrenciye kırtasiye seti desteği sağlayacak. Bu destekle birlikte, 2019’dan bu yana toplam 164 bin 350 öğrenciye kırtasiye seti verilmiş olacak.

Sonuç:
İBB’nin kırtasiye seti desteği, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak ailelere destek oluyor ve eşit eğitim imkanlarına katkıda bulunuyor. Ayrıca, Cumhuriyet’in değerlerini ve ilkelerini gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.