Advert
Advert

Samsung’dan işten çıkarma planı

Samsung’dan işten çıkarma planı
Advert
Yayınlama: 11.09.2024
1
A+
A-

Samsung, Global Çalışanlarının %30’unu İşten Çıkarıyor

Güney Koreli akıllı telefon devi Samsung Electronics, dünya genelindeki bazı departmanlarında çalışanlarının yaklaşık %30’unu işten çıkarmayı planlıyor.

Bilgi, Reuters’a konuya hakim üç kaynaktan geldi. Kaynakların ikisi, Samsung’un küresel iştiraklere satış ve pazarlama personelini %15, idari personeli ise %30 azaltma talimatı verdiğini söyledi.

Kaynaklardan biri, planın bu yılın sonuna kadar uygulanacağını ve Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’daki çalışanları etkileyeceğini belirtti. Samsung’un küresel çapta çalışanlarını işten çıkarma planını doğrulayan altı kişi daha mevcut.

Kaç kişinin işten çıkarılacağı ve en çok hangi ülkelerin ve bölümlerin etkileneceği henüz bilinmiyor.

Advert

‘Rutin Ayarlama’

Samsung yaptığı açıklamada, Güney Kore dışındaki operasyonlarda istihdam ayarlamalarının rutin olduğunu ve verimliliği artırmayı amaçladığını söyledi. Şirket, herhangi bir belirli hedef olmadığını ve planların üretim personelini etkilemediğini belirtti.

Samsung’un son sürdürülebilirlik raporuna göre, 2023 yılı sonu itibarıyla 267.800 çalışanı bulunuyor. Bu çalışanların yarısından fazlası (147.000) Güney Kore dışındadır.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.