Advert
Advert

Almanya sınırları kapattı, vizeyi askıya aldı

Almanya sınırları kapattı, vizeyi askıya aldı
Advert
Yayınlama: 11.09.2024
3
A+
A-

Almanya Sınırlarını Kapattı

Almanya, genel güvenlik, düzensiz göçü önleme, ülke üzerindeki mali ve insani yükü azaltma, radikal İslamcı terör ve sınır ötesi suç kaynaklı tehditlere karşı sınırlarını kapattı.

16 Eylül’den İtibaren Schengen Askıya

Almanya, 16 Eylül itibarıyla Avrupa Birliği içinde serbest dolaşımı öngören Schengen Anlaşması’nı askıya aldı. Kara sınırlarında kontroller yapılacak ve Alman yasaları gereği, sınır polisleri vizesi olsa bile “sakıncalı gördüklerini” ülkeye almayacak.

Vizesi Olan Türkler de Dahil

Advert

Kaçak olarak ülkeye girmeye çalışan Türkler, Suriyeliler, Afganlar veya Afrikalılar, ülkeye giriş izni yoksa veya giriş yasakları varsa geri çevrilecek. İltica talep edenler kamplara gönderilecek.

Vize alarak gelen Türkler de bu muameleye tabi olup sınırdan geri çevrilebilir. Kaçak Türklerin sınırlardan geri çevrilmesi, “doğrudan sınır polisi” tarafından uygulanacak. Bu durum Alman yasalarına uygun hale getirilmiş ve AB kurumlarına bildirilmiştir.

Hangi Ülkeleri Kapsıyor?

16 Eylül’den başlayarak Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka’dan gelenlere 6 ay boyunca sınır kontrolleri yapılacak. Almanya’dan bu ülkelere gidişler ise serbest olacak.

Avusturya sınırlarında 11 Kasım 2024’e, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında ise 15 Aralık 2024’e kadar kontroller artarak devam edecek. Bu kontroller daha sonra uzatılabilecek. Maksimum uzatma süresi üç yıl olabilecek.

Geçen yıl sınır kontrollerinin kısmi olarak başlamasından sonra kaçak girişlerde azalma oldu. En çok azalma İsviçre-Almanya sınırında görüldü. 2023’te İsviçre sınırından Almanya’ya 18 binden fazla kaçak giriş oldu. Kontroller başlayınca, bu yılın ilk altı ayı sonunda sayı 6 bine geriledi.

Ülkeye Ayak Basmadan…

Alman sınırlarından geri çevrilenlerin sayısı 2023 yılında 2022’ye göre dört kattan fazla arttı. Alman sınırlarında “geri çevirme” ancak sınır kontrolleri sırasında mümkün olabiliyor.

Kaçak bir kişi sınırı geçip Almanya’ya ayak bastıktan sonra iltica talep ederek süreç tamamlanana kadar kalabiliyor. Bu nedenle, kaçakları sınırlarda karşılamak oldukça önemli bir süreç oluşturuyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.