Advert
Advert

Yeni görüntüler, İsrail’in yalanını ortaya koydu: Ayşenur’u böyle öldürmüşler

Yeni görüntüler, İsrail’in yalanını ortaya koydu: Ayşenur’u böyle öldürmüşler
Advert
Yayınlama: 12.09.2024
0
A+
A-

Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümüne İlişkin Yeni Görüntüler Yayınlandı

Giriş

İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria’da gösteri yapan Amerikalı-Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, 26 yaşındayken hayatını kaybetti. ABD basını, Eygi’nin ölümüne ilişkin yeni görüntüler yayınladı.

Görgü Tanığı İfadeleri

Helen isimli bir Avustralyalı gönüllü, göstericilerin gergin olduğunu ve İsrail askerlerinin dikkatli olduklarını gözlemledi. Eygi’nin tansiyonunun yükseldiği ve şok geçirdiği görüldü.

Advert

İsrail Ordusunun Yalanları

İsrail ordusu başlangıçta Eygi’nin kasıtlı olarak öldürülmediğini iddia etti. Ancak yeni görüntüler ve görgü tanıklarının ifadeleri, bu iddianın yanlışlığını gösterdi. Eygi, göstericilerin İsrail askerleri için tehdit oluşturmadığı bir anda vuruldu.

İsrail’in Filistinli Göstericilere Yönelik Şiddeti

İsrail ordusunun Filistinli gösterilere sık sık ateş açtığı ve bu konuda geniş bir yetkiye sahip olduğu belirtildi. 2021’den bu yana İsrail askerleri, sadece Beyta’daki gösterilerde en az 15 Filistinliyi öldürdü.

Batı Şeria’da Yükselen Şiddet

Gazze’de şiddetin patlak vermesinden bu yana Batı Şeria’da da şiddet hızla arttı. İsrail baskınlarında en az 634 Filistinli hayatını kaybetti. Eygi’nin ölümü, işgal altındaki topraklarda süregelen şiddetin trajik bir hatırlatıcısıdır.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.