Advert
Advert

Çayın yanında bu yiyecekleri tüketmeyin

Çayın yanında bu yiyecekleri tüketmeyin
Advert
Yayınlama: 13.09.2024
0
A+
A-

Çay veya Kahve ile Demir Emiliminizi Öldürüyorsunuz

İngiltere’den beslenme terapisti Deborah Grayson, kırmızı et ve ıspanak gibi belirli yiyeceklerle birlikte çay veya kahve içmenin ciddi demir eksikliklerine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Çay ve kahvedeki bazı kimyasalların vücudun demiri emmesini engellediği biliniyor. Demir, oksijeni vücudun her yerine taşıyan ve enerji ile güçlü bir bağışıklık sistemi sağlayan hayati bir mineraldir.

Grayson, "Yemeklerinizle birlikte her zaman çay içiyorsanız kansız kalma riskiniz yüksektir," diye uyarıyor. Adet gören kadınların anemi (ciddi demir eksikliği) riskinin özellikle yüksek olduğunu ekliyor.

Çay ve kahveyle birlikte tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında demir açısından zengin biftek ve rosto dana eti gibi etler ve ıspanak, brokoli ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler yer alıyor.

Advert

Araştırmalar, çay ve kahvedeki polifenoller gibi bazı kimyasalların demir emilimini engelleyebileceğini ve bu kimyasalların iltihaplanmaya karşı koruyucu olduğu düşünülüyor.

Demir eksikliğinin belirtileri arasında aşırı yorgunluk, saç dökülmesi ve sık hastalanma sayılabilir. Bu nedenle, demir emilimini azaltacak yiyecek ve içecekleri birlikte tüketmekten kaçınmak önemlidir.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.