Advert
Advert

Hulusi Akar’dan Özgür Özel’e dava

Hulusi Akar’dan Özgür Özel’e dava
Advert
Yayınlama: 13.09.2024
2
A+
A-

Hulusi Akar’dan Özgür Özel’e Manevi Tazminat Davası

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e karşı “kişilik haklarına saldırı” iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Akar’ın avukatının açtığı davada, Akar’ın bir programda eğitim hakkındaki fikirlerini paylaştığı, fakat konuşmasının çarpıtıldığı ve yalnızca bir kısmının aktarıldığı belirtildi.

Davada, Özel’in 11 Eylül’de Akar’ın konuşmasına ilişkin sözlerinin hakaret niteliği taşıdığı ve eleştiri kapsamına girmediği, ağır hakaret ve iftira niteliğinde olduğu ifade edildi. Akar’ın avukatı, bu açıklamalar nedeniyle Özel’den 100 bin lira manevi tazminat talep etti.

Akar’ın Tartışma Yaratan Sözleri

Advert

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir programda eğitim hakkında şu sözleri sarf etmişti:

“Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız. Ondan sonra başlıyoruz efendim savcı nerde? Polis nerede? Arkadaşlar, savcılarla polislerle bu iş olmaz olmaz. İşin başı, ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik kendi çocuklarımızla bize yabancılaşıyor kendi torunlarımıza bize yabancılaşıyor.”

Özel’in Akar’a Yanıtı

CHP lideri Özel, Akar’ın sözleri üzerine şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı başka bir şey çıkmadı. Hulusi Akar ta ilk göreve geldiği ilk mezun olduğu günlerden son güne kadar bir siyasal İslamcıdır. Arkadaşlarının deyimiyle su akar Hulusi akar.

Ve en sonunda darbe başarılı olsa başa geçecek kişi başarısız olunca yine bir göreve geldi. Bu da Türkiye’nin talihsizliğidir. Onun için söyleyecek bir başka sözüm yok benim. Ben ona diyeceklerimizi yüzüne meclis genel kurulunda söyledim zaten.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.