Advert
Advert

Tour of İstanbul 2024: Mathieu Burgaudeau üçüncü etapta zafere ulaştı

Tour of İstanbul 2024: Mathieu Burgaudeau üçüncü etapta zafere ulaştı
Advert
Yayınlama: 14.09.2024
1
A+
A-

Başlık: Tour of İstanbul’un Zorlu Üçüncü Etabını Burgaudeau Kazandı

Giriş:
İstanbul’un tek etaplı uluslararası bisiklet yarışı Tour of İstanbul’un üçüncü etabı heyecan dolu bir şekilde tamamlandı. Beykoz-Polonezköy arasındaki 118,3 kilometrelik zorlu parkurda, Fransız bisikletçi Mathieu Burgaudeau, nefes kesen bir çekişmenin ardından finiş çizgisini ilk geçen isim oldu.

Üçüncü Etap:
Üçüncü etap, Bisiklet Federasyonu As Başkanı Metin Cengiz, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk tarafından başlatıldı. 22 takım ve 128 bisikletçinin yer aldığı yarışta, son kilometrede Burgaudeau’nun gerçekleştirdiği stratejik atak, ona ikinci Tour of İstanbul zaferini getirdi.

Sonuçlar:
Polonezköy Tabiat Parkı’nda sona eren yarışta, Burgaudeau’nun zaferi oldukça yakın bir farkla geldi. Astana Qazaqstan Team’den Alessandro Romele ikinci, TotalEnergies’den Emilien Jeannière ise üçüncü sıraya yerleşti.

Tarozzi’nin Kaçışı Hüsranla Sonuçlandı:
VF Group Bardiani-CSF Faizane takımından Manuele Tarozzi, yarışın büyük bölümünde liderlik pozisyonunda olsa da son anda zaferi kaçırdı. Kaçış grubunun önünde yer alan İtalyan sporcu, peloton ile farkı açsa da son 50 kilometrede enerjisi tükendi ve peloton tarafından yakalandı. Tarozzi, büyük bir mücadele vermesine rağmen yarışı ancak 10. sırada tamamlayabildi.

Advert

Saygı Sprint Mayosu El Değiştirdi:
Beyaz mayo ile yarışa başlayan Samet Bulut, Saygı Sprint klasmanında yer alırken, Kaan Soylu Özkalbim ise dağların kralına verilen yeşil mayo ile start aldı. Rosli’nin puanlarıyla zirveye yükseldi. Özkalbim ise rakiplerinin geçememesi sayesinde dağların kralı klasmanındaki liderliğini korudu.

Etap Özeti:
Beykoz’dan başlayıp Polonezköy’de sona eren üçüncü etap, 113,8 kilometre boyunca devam etti. Sporcular, zorlu parkurlarda kıyasıya mücadele etti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.