Advert
Advert

Yeni bir eşek arısı türü keşfedildi! Korkunç yöntemle çoğalıyor

Yeni bir eşek arısı türü keşfedildi! Korkunç yöntemle çoğalıyor
Advert
Yayınlama: 14.09.2024
0
A+
A-

Yeni Keşfedilen Eşek Arısı Türü, “Alien” Filminden Çıkmış Gibi

Amerika Birleşik Devletleri’nde, konakçılarını enfekte ederek çoğalan yeni bir eşek arısı türü keşfedildi. “Syntretus perlmani” adlı bu türün ürkütücü üreme biçimi, Ridley Scott’ın 1979 bilimkurgu korku klasiği “Alien”daki xenomorph’lara benzetiliyor.

Ürkütücü Görüntü ve Üreme Yöntemi

Keşfedilen eşek arıları, meyve sineklerinin vücuduna yumurta bırakır. Yavrular, konakçı sineğin karnından fırlayarak dışarı çıkar.

Dişi eşek arıları, yumurtalarını bırakmak için derialtı benzeri yumurtlama borularını meyve sineğinin karnına sokar. Yumurtlayan arılar, gelişmekte olan sineklerin içinde büyür ve onları içeriden yerler.

Advert

Tesadüfi Keşif

Mississippi Eyalet Üniversitesi’nden Logan Moore, bahçesinden topladığı meyve sineklerinin karnında bilinmeyen bir yaban arısı larvası keşfetti.

Moore ve ekibi, “Syntretus perlmani” adını verdikleri türün gelişimini laboratuvarda inceledi. İğnesiyle yetişkin meyve sineğinin karnına yumurta bıraktığını gözlemlediler.

Yumurta, 18 gün boyunca sineğin karnında larvaya dönüştü ve 23 gün sonra yetişkin olarak kozadan çıktı.

Moore, “Başlangıçta bunun gerçek olduğuna inanmadık. Belki de bu kadar uzun süre keşfedilmemesinin nedeni kimsenin böyle bir şeyi beklememesiydi” dedi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.