Advert
Advert

Emeklilik sistemi değişecek mi, nasıl olacak?

Emeklilik sistemi değişecek mi, nasıl olacak?
Advert
Yayınlama: 15.09.2024
2
A+
A-

Emeklilik Sistemi Yenilenecek mi?

Yıllardır emekli maaşlarıyla geçinemeyenlere çözüm bulamayan AKP, emeklilik sisteminde değişikliğe hazırlanıyor. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in Avrupa’da 70 yaşına kadar emeklilik yaşının olabildiğini belirtmesi, emeklilik yaşının yükseltilebileceği sinyalini verdi.

Emeklilik Sistemi Nasıl Değişecek?

AKP’den gelen açıklamalara göre, yeni emeklilik sistemi prim miktarı, yaş ve ödeme süresini kapsayarak daha adil ve sürdürülebilir olacak. Yapılan açıklamada, gelişmiş ülkelerdeki emeklilik uygulamalarının esas alınacağı belirtildi.

Emeklilik Yaşı Yükselecek mi?

Advert

Grup Başkanı Güler, Avrupa ülkelerinde emeklilik yaşının 65, hatta 70’e kadar çıktığına dikkat çekerek, Türkiye’de de emeklilik yaşının yükseltilebileceğini ima etti.

Uygulama Nasıl Olacak?

AKP’nin açıklamasına göre, emeklilik sisteminin güncellenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütülüyor. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlendi. Bununla birlikte, önümüzdeki dönemde toplumun farklı kesimleriyle istişareler yapılacak ve dünya örnekleri göz önünde bulundurulacak.

Dünyada Emeklilik Yaşları

Dünya genelinde, emeklilik yaşları ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Örneğin Almanya’da kadınlar 66, erkekler 67 yaşında emekli olurken, İtalya’da bu sınırlar sırasıyla 66 ve 67. ABD ve Kanada’da ise emeklilik yaşı 65. Japonya’da yaş sınırı 65 olmasına rağmen, isteyenler 70 yaşına kadar çalışabiliyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.