Advert
Advert

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Şahsım’ göndermesi

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Şahsım’ göndermesi
Advert
Yayınlama: 16.09.2024
1
A+
A-

İBB, İstanbul’a 21 Yeni Kreş Kazandırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 3-6 yaş grubundaki çocukların gelişimini desteklemek üzere 2024-2025 eğitim-öğretim yılına hazırladığı 21 yeni “Yuvamız İstanbul” kreşini hizmete sundu.

103 Kreşe Ulaşıldı

İBB, 2019 öncesinde sıfır olan kreş sayısını 103’e yükseltti. Yaklaşık 2.000 çocuğa okul öncesi eğitim imkanı sunan kreşlerin açılış töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı.

Çocuklar Önceliğimiz

Advert

Törende konuşan İmamoğlu, “İstanbul’un tüm çocukları, Türkiye’nin tüm evlatları hak ettikleri değeri görmeliler. Bu bizim en önemli önceliğimizdir. Çocuklarına özen gösteren, onları iyi yetiştiren bir ülke güçlenir. Biz de güçlü olmak zorundayız” dedi.

Cumhuriyet Vurgusu

İmamoğlu, ülkenin bulunduğu coğrafi konuma dikkat çekerek, “Ülkemiz sorunlu alanlarla çevrili. Ancak Cumhuriyet, çocuklarda eşitlik ve adalet demektir. Eğitim ve imkan eşitliği demektir. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan kuşaklar yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

160 Kreş Hedefi

İmamoğlu, “Kreşlerimiz bu anlayışın bir parçasıdır. Mega projelerimiz, çocuklarımıza dokunuyor. Bugün 100’ün üzerinde aktif kreşimiz var. İnşaatı devam edenlerle birlikte 160’a yakın kreş hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şahsım Diyen Yöneticilerle Mümkün Değil”

Başkan İmamoğlu, “Bu adımlar bilinçli yöneticilerle mümkündür. Şahsım diyen yöneticilerle değil. Liyakatle, eş, dost, akraba ilişkisiyle değil. Milletim diyen yöneticilerle mümkündür” şeklinde konuştu.

“Yuvamız Markası Büyüyecek”

İBB’nin ilçelerde kurduğu kreşler konusunda da bilgi veren İmamoğlu, “Yuvamız İstanbul’un yanı sıra ‘Yuvamız Beyoğlu’ gibi markalar oluşturacağız. Belki 5 yıl sonra 400’e yakın kreşle ailelerimize hizmet vereceğiz” dedi.

Kreşler Hizmete Girdi

Konuşmaların ardından İmamoğlu, kurdele keserek yeni kreşlerin açılışını gerçekleştirdi. Ders başı yapan öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

Yeni hizmete giren kreşler, Eyüpsultan Yeşilpınar, Sultan Murat, Pınartepe, İskenderpaşa, 15 Temmuz, Hacıahmet, Hamidiye, Sülüntepe 18 Mart, Atakent, Habibler, Kozyatağı, Akşemsettin, Yenişehir, Esenkent, Cebeci, Yeşilköy, Hoşdere, Hadımköy, Firüzköy ve Güzelyalı mahallelerinde yer alıyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.