Advert
Advert

Beşiktaş’ta Hasan Arat dönemi: Yabancı oyuncularda büyük temizlik operasyonu

Beşiktaş’ta Hasan Arat dönemi: Yabancı oyuncularda büyük temizlik operasyonu
Advert
Yayınlama: 18.09.2024
0
A+
A-

Beşiktaş’ın Temizlik Operasyonu: Tarihi Bir Transfer Hareketi

Beşiktaş’ta 3 Aralık 2023’te göreve gelen Hasan Arat yönetimi, çığır açan bir transfer operasyonuna imza attı.

2019-2023 yılları arasında Beşiktaş’ı yöneten Ahmet Nur Çebi yönetiminin transfer ettiği 11 yabancı oyuncu artık siyah-beyazlı formayı taşımıyor. Bu oyunculardan 10’unun kulüple ilişiği tamamen kesildi. Ahmet Hadziahmetovic ise kiralık olarak başka bir kulübü gönderildi.

Gözden Çıkarılanlar

Çebi yönetiminin yaptığı transferlerden 6’sı halen Beşiktaş kadrosunda yer alıyor. Ancak Arthur Masuaku, Gedson Fernandes ve Milot Rashica haricindekiler gözden çıkarıldı. Jean Onana, Alex Oxlade-Chamberlain ve Bakhtiyar Zaynutdinov takımda tutulsalar da 2025’in başındaki ara transfer döneminde ayrılmaları bekleniyor.

Parlayan Yıldızlar

Geçen sezonun devre arasında Samet Aybaba’nın tavsiyesiyle transfer edilen Jonas Svensson, hem performansıyla hem de oyun tarzıyla dikkatleri üzerine çekti. Bu sezon takımda kalması beklenen diğer bir oyuncu da Van Bronckhorst’un ricasıyla kadroda tutulan Arthur Masuaku oldu. Svensson 7 maçta 1 gol ve 2 asist kaydederken, Masuaku 2 asistle hücumda katkı sağladı.

Hayal Kırıklığı

Hasan Arat yönetiminin ilk transferlerinden biri olan Ernest Muçi ise beklentileri karşılayamadı. Bu sezon sadece 5 maçın birinde ilk 11’de oynayabilen Muçi, yalnızca 1 gol kaydetti. Teknik Direktör Van Bronckhorst, Muçi’yi sezon boyunca hamle oyuncusu olarak kullanmayı planlıyor.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.