Advert
Advert

20 yıldır böylesi görülmedi! Palamut coştu, hamsi için kötü haber geldi…

20 yıldır böylesi görülmedi! Palamut coştu, hamsi için kötü haber geldi…
Advert
Yayınlama: 18.09.2024
1
A+
A-

Başlık: Trabzon’da Bol Palamut Avı Sevindirdi

Giriş:
Trabzon’da av yasağının kalkmasıyla Karadenizli balıkçılar, denize açıldılar ve bol miktarda palamut yakalayarak limana döndüler. Yakalanan palamutlar, sabahın erken saatlerinde Trabzon Toptan Balık Hali’ne getirilerek balık pazarlarında satışa sunuldu.

Gövde Paragrafları:
Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, 2024-2025 av sezonunun 1 Eylül’de istavrit ve palamutla başladığını ifade etti. Mutlu, istavrit boyutlarının iyi olduğunu ancak avlanma miktarının düşük kaldığını dile getirdi. Palamut avının ise bu yıl oldukça yoğun olduğunu belirterek, “Geçen yıl Batı Karadeniz’de olan avcılık, bu yıl Doğu Karadeniz’e kaydı. Şu an Rize ve Hopa bölgesinde avlanma yapılıyor” dedi.

Pazarda balık fiyatlarının uygun olduğuna dikkat çeken Mutlu, “3 tanesi 200 lira civarında satılıyor. Bu miktarla bir aile rahatça doyabilir. Halkın ucuz balık yemesi sevindirici” ifadelerini kullandı. Hamsi avı için de beklentilerini paylaşan Mutlu, hava şartlarının soğumasıyla birlikte hamsinin de piyasaya çıkmasını umduklarını belirtti.

Son Paragraf:
Trabzon Toptan Balık Hali’nde komisyoncu olan Recep Denizer, bu yıl palamut avının son yılların en yüksek seviyesine ulaştığını vurguladı. “Denizdeki teknelerden aldığımız bilgilere göre palamut avı artmaya devam edecek gibi görünüyor. Fiyatlar da uygun, halk bol balık tüketebilir” diye konuştu. Ancak Denizer, bol palamut avı olan yıllarda hamsi avında sıkıntı yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.

Advert

Balıkçı Cem Yazıcı ise sezonun başarılı geçtiğini belirterek, “Geçen seneye göre palamut çok daha fazla. Fiyatlar da oldukça makul. Bir palamut yaklaşık 1 kilogram geliyor. Hem biz hem de alıcılar memnun” dedi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.