Advert
Advert

Hulusi Akar tepki çeken sözlerini yineledi

Hulusi Akar tepki çeken sözlerini yineledi
Advert
Yayınlama: 18.09.2024
0
A+
A-

Türkiye Buluşmaları kapsamında Kayseri Ziyaretleri

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 13 AKP’li milletvekiliyle birlikte Kayseri’yi ziyaret etti. Heyetin ilk durağı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oldu.

Programa katılan eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eğitim konusundaki tartışmalı açıklamalarını yineledi.

“Eğitim ve Öğretimi Anlamayanlar Var”

Akar, belediye başkanlarına hitaben jungenlere yatırım yapmanın önemini vurguladı ve eğitim ile öğretim arasındaki farkı vurguladı:

Advert

“Eğitim ayrı bir şey, öğretim ayrı bir şeydir. Bunu anlamaları gerekir. Çocuklarımız atalarından aldıkları ilhamla ve tarihimizden aldıkları derslerle çok daha büyük çalışmalar yapacaklar.”

“Eğitimin Temelinde Allah Korkusu ve Kuldan Utanma Yatar”

Akar, İslam ve Türk dünyasından büyük bilim insanlarından ilham alacaklarını belirtti:

“Milli birlik ve beraberliğimizi sağlamak için 4 yaşından itibaren eğitim vereceğiz. Bu eğitimin temelinde Allah korkusu ve kuldan utanma yatıyor. Bundan sonra da temel bilimlerde her türlü çalışmayı yaparak ülkemizi büyüteceğiz.”

Akar, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, “Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak.” demişti.

Özel ve Akar Arasında Tartışma

Akar’ın eğitime ilişkin sözlerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel tepki gösterdi. Akar, Özel’e “Allah’tan korkmayanlara, kuldan utanmayanlara söyleyecek sözümüz yoktur.” şeklinde yanıt verdi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.