Advert
Advert

Şampiyonlar Ligi’nde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun rüzgarı: Cehennemi soğuttular!

Şampiyonlar Ligi’nde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun rüzgarı: Cehennemi soğuttular!
Advert
Yayınlama: 20.09.2024
1
A+
A-

**

Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Kızılyıldız’ı konuk eden Benfica, Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün golleriyle 2-1 galip geldi.

Portekiz’deki kariyerine etkileyici bir başlangıç yapan Kerem Aktürkoğlu, Benfica formasıyla performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Aktürkoğlu ve Kökçü, bir Avrupa takımında Şampiyonlar Ligi’nde gol atan ilk Türk futbolcular oldu. Aktürkoğlu Devler Ligi’nde üçüncü kez ağları sarsarken, Kökçü ilk golünü kaydetti.

‘Cehennemi Soğuttular’

Advert

Portekiz’in önde gelen gazetelerinden A Bola, Benfica’nın galibiyetini ve oyuncularımızın performansını “Belgrad cehennemi, iki buz küpüyle soğudu” başlığıyla manşetine taşıdı. Haberde; Orkun ve Kerem’in galibiyetteki büyük rollerine vurgu yapılırken şöyle denildi: “Türk bayrağında, Benfica’nın yeni teknik direktörünün kahramanları olan Kerem Aktürkoğlu’nun etkinliğine ve Orkun Kökçü’nün beynine ilham veren bir yıldız var.”

Kerem Aktürkoğlu’nun performansı Portekiz basınını da etkisi altına aldı. İşte Portekiz basınından yansıyanlar:

O’Jogo: Adım Kerem, Lakabım Harry Potter

O’Jogo gazetesi, Kerem Aktürkoğlu’nun gol sevincini “Expelliarmus” büyüsü olarak adlandırdı ve “Benfica, Harry Potter’ı mı transfer etti?” diye sordu. Devamında yıldız oyuncunun açıklamalarına yer verdi:

**Portekiz’in Record gazetesi ise, Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün performansından övgüyle bahsederek, “Doğru zamanda Türk büyüsü” ifadelerini kullandı.

Mais Futbol: ‘İsimleri Klavyemizde Yazılmıyor’

“Benfica’nın 2024/25 versiyonu yeni bir trendin izlerini taşıyor. Doğu Avrupa’dan başlayıp Orta Doğu ve Batı Asya’yı öpen uzak bir ülke olan Türkiye, Avrupa’nın en batısındaki büyük kulüplerden birine iki önemli oyuncusunu verdi. Türk dili ve imlası bizimkinden farklı – o kadar ki Orkun Kökcü ve Kerem Aktürkoğlu’nun isimlerinde kullanılan noktalı harfler bizim klavyelerimizde bile görünmüyor ama sahada herkes anlaşıyor.”

Kerem Aktürkoğlu: Golden Önce Biliyordum

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kerem Aktürkoğlu, şöyle dedi:

“Ben Kerem Aktürkoğlu, lakabım Harry Portter. Mutluyum çünkü kazanmayı hak ettik. Zor bir atmosferde zor bir maçtı. Ancak kazanmayı hak ettik. İyi oynadık ve doğru savunma yaptık. 3 puanla başlamak önemliydi”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.