Advert
Advert

Gizli tanık Cüzzam’dan, Barış Boyun’la ilgili çarpıcı iddia

Gizli tanık Cüzzam’dan, Barış Boyun’la ilgili çarpıcı iddia
Advert
Yayınlama: 21.09.2024
2
A+
A-

İstanbul’da Silah ve Uyuşturucu Çetesi: Barış Boyun Örgütünün Yükselişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine göre, Barış Boyun adlı şahıs çıkar amaçlı silahlı bir suç örgütü kurmuş ve yönetmiştir. Örgüt elemanlarına suç işleme talimatları veren Boyun hakkında “örgüt kurmak” suçundan yakalama kararı çıkarılmıştır. Gizli tanık ifadeleri, çetenin zaman içinde nasıl büyüdüğünü ortaya koymaktadır.

“Şahinler” ile Bağlantılar

Gizli tanık Cüzzam, 2018-2020 yılları arasında Boyun örgütünün, “Şahinler” suç örgütü lideri Sedat Şahin’in vekili Kadir Hınç ile birlikte Samsun’da uyuşturucu ticareti yaptığını belirtmiştir.

Cüzzam’ın ifadesine göre, örgüt bu dönemde silah, uyuşturucu ve yasadışı bahisçilik faaliyetlerinden önemli miktarda gelir elde etmiştir. Küçük çeteleri bünyesine katarak İstanbul’daki nüfuzunu artırmıştır.

Muğla’daki Silahlı Saldırı

Cüzzam, örgütün 2019 yılında Muğla’da gerçekleştirdiği silahlı saldırı hakkında bilgi vermiştir. Saldırının, yol çalışması bahanesiyle Serdar K., Oğuz H. ve Burak A. tarafından yapıldığını ve karşılığında 150.000 TL ödendiğini belirtmiştir.

Cüzzam, çete lideri Boyun’un saldırının ardından “Bu eylemi devlet içindeki kişilerin kendisine yaptırdığını, karşılığında yüklü miktarda para aldıklarını ve artık yollarına çıkan tüm engellerin kalkacağını” söylediğini ifade etmiştir.

Advert

“Engeller Kalktı” İddiası

Cüzzam, Boyun’un “engellerin kalkacağı” sözlerinin daha sonra gerçekleştiğini iddia etmiştir. Örgüte yönelik emniyet operasyonları yapılmamış veya yapılacağı önceden bildirilmiştir.

Gürcistan’a Kaçışlar

Cüzzam’ın iddiasına göre, emniyet teşkilatı içindeki iş birliği sayesinde Boyun iki kez Gürcistan’a kaçmıştır. İlişkiler kurduktan sonra geri dönmüş ve emniyet yetkililerinin yardımıyla hafif cezalar almıştır.

Boyun’a ilk operasyon 18 Nisan 2018’de yapılmış, ancak yakalanamamıştır. Daha sonra yakalanan Boyun, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Sonraki operasyonda Gürcistan’a kaçmış, üçüncü operasyon sırasında ise İtalya’daydı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.