Advert
Advert

Skandalı Sayıştay ortaya çıkardı: Üniversite içerisinde işletmeler  kaçak çalıştırılmış

Skandalı Sayıştay ortaya çıkardı: Üniversite içerisinde işletmeler  kaçak çalıştırılmış
Advert
Yayınlama: 22.09.2024
0
A+
A-

Üniversite Bünyesinde İşyeri Ruhsatları Eksik

Sayıştay denetçileri, Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde kiralanan alanların bazılarında işyeri açma ve çalışma ruhsatının eksik olduğunu tespit etti. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyerlerinin faaliyete geçemeyeceğini belirten Sayıştay, eksik ruhsatlı işyerlerinin kapatılacağını vurguladı.

USULSÜZLÜK TESPİTİ

Sayıştay’ın 2023 denetim raporları, Fırat Üniversitesi bünyesinde bulunan dükkanlarda usulsüzlükler ortaya koydu. Üniversite bünyesinde kiralanan kantin, kafe ve restoranların bazılarında işyeri açma ve çalışma ruhsatının eksik olduğu tespit edildi.

İŞ YERİ AÇMA RUHSAĞI YOK

Advert

Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafe ve restoranların bazılarında işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının eksik olduğunu belirten denetçiler, şu ifadelere yer verdi:

“Kampüs içinde kiralanan alanların yerinde incelenmesi sonucunda faaliyet gösteren işletmelerin bazılarında işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı görüldü. İşyeri açma ve çalışma ruhsatları, yetkili idareler tarafından verilen izinlerdir ve bu izin alınmadan işyeri açılamaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılacaktır. Mahallinde yapılan denetimlerde üniversite içinde faaliyet gösteren kantin, kafe ve restoranların bazılarında işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının eksik olduğu tespit edildi.”

ÖNERİ

Kamu İdaresi, bulgularda yer alan tespitleri kabul etti ve işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatı almaları için gerekli işlemlerin başlatılacağını ifade etti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.