Advert
Advert

Fransa ve İtalya arasında “İspanyol Merdivenleri” gerginliği tırmanıyor

Fransa ve İtalya arasında “İspanyol Merdivenleri” gerginliği tırmanıyor
Advert
Yayınlama: 22.09.2024
1
A+
A-

**Fransız Sayıştay Başkanı, İtalyan Mülkleri Hakkındaki Raporun Çarpıtıldığını Söyledi**

Fransız Sayıştay Başkanı Pierre Moscovici, İtalyan dini mülklerinin yönetimiyle ilgili olarak Fransa’nın rolüne ilişkin bir raporun çarpıtıldığını savundu. Metindeki, özellikle İtalya’nın başkenti Roma’daki İspanyol Merdivenleri’nin sahipliği ve bakımıyla ilgili tartışmaların yatıştırılmasını amaçlıyordu.

Raporun yayınlanmasının ardından İtalyan yetkililer tepki göstermişti. Fransız Sayıştayı, İspanyol Merdivenleri’nin yasal statüsünün doğrulanması gerektiğini ve bakım sorumluluklarının açıklığa kavuşturulması önerisinde bulunmuştu.

İtalya Turizm Bakanı Daniela Santanche, Fransa’nın İspanyol Merdivenleri’ni talep etmesini “abartı” olarak nitelendirdi. Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fabio Rampelli ise durumun “gülünç” olduğunu belirterek İtalya’dan Louvre Müzesi’ne uzmanlar göndereceklerini ve İtalya’dan tarihi eserlerin envanterinin çıkarılacağını söyledi.

Moscovici’nin açıklaması, Roma’da yapılacak G7 Kültür Bakanları Toplantısı’na gölge düşürebilecek mülkiyet anlaşmazlıklarını yatıştırmayı amaçlıyor.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.