Advert
Advert

Çınarönü Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Anahtar Teslimi

Çınarönü Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Anahtar Teslimi
Advert
Yayınlama: 24.09.2024
Düzenleme: 24.09.2024 02:15
13
A+
A-

Çınarönü Mahallesi Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Proje alanındaki çalışmaları tamamlayan Yıldırım Belediyesi hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmeye başladı.

ÇINARÖNÜ’NDE YENİ BİR YAŞAM BAŞLIYOR

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “Güvensiz, sosyal alanları ve ulaşım imkânları yetersiz bölgeleri, modern konutlar, yüksek yaşam standartları ve gelişmiş ulaşım ağlarıyla güvenli yaşam alanlarına dönüştürüyoruz.”

Çınarönü Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Anahtar Teslimi

Yıldırım Belediyesi’nin Çınarönü Mahallesi Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. 13 dönümlük alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi ile bölgeye yeni bir çehre kazandıran Yıldırım Belediyesi, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmeye başladı. 262 konutun yanı sıra 8 bin 650 metrekarelik otopark, 2 bin 470 metrekarelik yeşil alan, 4 bin 380 metrekarelik alanda sosyal donatı alanlarının yer aldığı modern yaşam alanı, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek teşkil ederek Yıldırım’daki dönüşüm hamlesinde ivme kazandıracak.

ÖRNEK PROJE

Çınarönü Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Anahtar Teslimi

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçenin farklı bölgelerinde özgün kentsel dönüşüm projeleri uyguladıklarını belirterek, Mollaarap Mahallesi’nde yaşanan heyelan sonrası bölgenin riskli alan ilan edildiğini ve bu süreçte tahliye edilen binaların büyük kısmının hak sahipleri ile anlaşarak yıkıldığını ifade etti. Yılmaz, 127 bina için satın alma anlaşmaları sağlandığını ve 13 bina sahibine ise Çınarönü’ndeki yeni yapılar teklif edilerek uzlaşı sağlandığını söyledi. Bu süreç sonunda hak sahipleri yeni konutlarına yerleşmeye başladı ve Mollaarap Bölgesi’ni de içine alan Hünkar Korusu için yeni çalışmaların başlatıldığını ekledi.

Advert

BÜYÜK DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Kentsel dönüşümde önceliklerinin gönüllülük olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, Yıldırım Belediyesi’nin ilçenin 11 farklı noktasında kentsel dönüşüm projelerini yürüttüğünü, bu projelere özel sektörün de destek verdiğini belirtti. Toplamda 500 bin metrekare alanda kamunun da katkısıyla 26 kentsel dönüşüm projesinin yürütüldüğünü dile getiren Yılmaz, Yıldırım gibi büyük bir ilçede bu sürecin sadece belediye aracılığıyla yürütülmesinin zor olduğunu ve halk ile özel sektörün katkılarının çok önemli olduğunu ifade etti. “Deprem değil, güvensiz binalar insanı öldürür” diyen Yılmaz, Yıldırım’ı daha güvenli ve modern bir hale getirmek için dönüşüm projelerine hızla devam ettiklerini belirtti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.