Advert
Advert

Akıllı telefonunuz gözden düşecek! Beyninizin kapasitesi kaç GB?

Akıllı telefonunuz gözden düşecek! Beyninizin kapasitesi kaç GB?
Advert
Yayınlama: 25.09.2024
2
A+
A-

İnsan Beyninin İnanılmaz Depolama Kapasitesi

Günümüzün dijital cihazlarında kullandığımız “megabayt” ve “gigabayt” kavramları, insan beyninin olağanüstü depolama yeteneklerini anlamamıza yardımcı olabilir.

İlk bilgisayarlar yalnızca birkaç megabayt depolama alanına sahipken, günümüzde çoğu akıllı telefon 16GB, 64GB veya daha fazlasına sahip. Karşılaştırma yapmak gerekirse, aya giden ilk Apollo uzay aracının bilgisayarı sadece 64 kilobayt (KB) bellek kapasitesine sahipti.

Yaklaşık 2,5 Petabayt!

İnsan beynine gelirsek, Scientific American’da 2010’da yayınlanan bir makaleye göre, insan beyninin bellek kapasitesi yaklaşık 2,5 petabayta eşdeğer. Bir petabayt, 1024 terabayt veya bir milyon gigabayta eşittir. Yani ortalama bir insan beyni yaklaşık 2,5 milyon gigabayt dijital bellek depolayabilir.

Advert

Bu kapasite, internet devi Yahoo’nun kullanıcı davranışlarını analiz etmek için kullandığı 2 petabaytlık veri ambarından ve ABD’nin vergi otoritesi IRS’in 150 terabaytlık veri ambarından daha büyüktür.

Sonuç

İnsan beyninin depolama kapasitesi, günümüzün en gelişmiş dijital sistemlerinden bile çok daha büyük ve etkileyicidir. Bu devasa kapasite, insan zekasının ve potansiyelinin bir kanıtıdır.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.