Advert
Advert

AKP’li Mücahit Birinci’den Erdoğan’ın danışmanına şok sözler: “Sen kimsin? Yetkin yok, sus!”

AKP’li Mücahit Birinci’den Erdoğan’ın danışmanına şok sözler: “Sen kimsin? Yetkin yok, sus!”
Advert
Yayınlama: 25.09.2024
2
A+
A-

AKP’li Birinci’den Yiğit Bulut’a Sert Tepki: “Sen Kimsin?”

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, Türkiye’nin BRICS üyeliğine başvurması ve İsrail’in Türkiye’ye saldıracağı iddialarıyla ilgili açıklamaları AKP’den tepki gördü. Partili Mücahit Birinci, Bulut’u eleştirerek sert açıklamalar yaptı.

Birinci, Bulut’un yetkisini aştığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Sen kimsin? Savunma Bakanı mı, Parti Sözcüsü mü, Genel Başkan Yardımcısı mı? Dış politikadan anlamıyorsun. Bu konularda açıklama yapmamalısın.”

Birinci ayrıca Bulut’un geçmiş tahminlerinin tutmadığına dikkat çekti: “Endişelenmeyin. Bu kişinin tahminleri genellikle yanlış çıkıyor. Devletimiz ve istihbaratımız bu konularda daha yetkin.”

Birinci, Bulut’un İsrail açıklamalarını “göze girme girişimi” olarak değerlendirdi: “Parti tabanına ‘çer çöp’ deyip şimdi kendini göstermek istiyor. Ama bu senin işin değil, bu konuda söz sahibi değilsin. Susmayı öğren.”

Advert

Bulut’un BRICS Açıklamaları ve Tepkiler

Yiğit Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu konuşmasını değerlendirmişti. Türkiye’nin BRICS üyeliğini Cumhuriyet tarihinin en önemli adımı olarak nitelendiren Bulut, Batı ittifakının sorgulanması gerektiğini savunmuştu. Ayrıca İsrail’in Türkiye’ye yönelik bir saldırı planladığı iddiasında bulunmuştu.

Bulut’un bu açıklamaları AKP içinde de tepkiyle karşılandı. Partililer, yetkili olmayan kişilerin dış politika konularında açıklama yapmasına karşı çıktılar. Birinci’nin sert açıklamaları, Bulut’un söylemlerinin partide yarattığı rahatsızlığı gösterdi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.