Advert
Advert

Skandal düğüne CHP’den tepki

Skandal düğüne CHP’den tepki
Advert
Yayınlama: 25.09.2024
3
A+
A-

Başlık: BDDK Başkan Yardımcısının Düğünü Skandal Yarattı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, 19 Eylül’de İstanbul Şişli’de düzenlenen düğününde Nilüfer Özmen ile evlendi.

Düğünün skandal olarak nitelendirilmesinin nedeni, davetli listesindeki isimlerdi. Mustafa Aydın, kurumun denetimine tabi olan bankalar ve finans kuruluşlarının yöneticilerini davet etmişti.

Düğüne katılan banka müdürleri ve diğer davetliler, çelenk ve takı yarışına girerek yüksek meblağlar harcadılar.

CHP Hazine ve Maliye Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, BDDK Başkan Yardımcısı’nın düğününe davet edilen isimlerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Karatepe, bunu “etik ve hukuki bir skandal” olarak nitelendirdi.

Advert

Karatepe, bankacılık sektöründeki çürümenin tehlikeli boyutlara ulaştığını vurguladı. Kamu bankası yöneticilerinin düğüne katılımını kamu kaynaklarının istismarı olarak yorumladı.

Karatepe, düğününe davet edilen kamu bankası yöneticilerine zimmet çıkarılması gerektiğini öne sürdü. BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın tüm hediyeleri iade etmesi gerektiğini belirtti.

Karatepe, kamu görevlilerinin kamu çıkarını kişisel çıkarlarının önüne koymaları gerektiğini vurguladı. BDDK Başkan Yardımcısı Aydın’ın davetini kabul etmeyip hediyeleri iade etmesini talep etti.

Karatepe, BDDK gibi bir denetleyici kurumun, denetim altındaki bankalarla yakın ilişkiler kurmasının sektördeki çürümeyi derinleştirdiğini belirtti. CHP’nin bu tür etik dışı uygulamaların son bulması için mücadele edeceğini söyledi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.