Advert
Advert

Hava durumuna dikkat! 33 dereceye çıkacak sonra da 15 derece birden düşecek

Hava durumuna dikkat! 33 dereceye çıkacak sonra da 15 derece birden düşecek
Advert
Yayınlama: 27.09.2024
1
A+
A-

Hava Durumu Tahminleri: 27 Eylül 2024

Türkiye genelinde 27 Eylül 2024 itibarıyla mevsim normallerinde devam eden sıcaklıklar, yeni haftanın başlamasıyla yerini serin ve yağışlı bir havaya bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle İstanbul ve birçok şehirde sis beklendiğini duyurdu. Ancak cumartesi günü yılın en sıcak günlerinden birinin yaşanacağı belirtildi.

Batı Bölgelerinde Dikkat: 15 Derece Bir Anda Düşecek

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı hava dalgasının, pazar gecesi İstanbul ve çevresini etkisi altına alması bekleniyor. İstanbul’da hafta sonu 32-33 dereceye kadar çıkması öngörülen sıcaklıkların, pazartesi günü 15 derece birden düşeceği tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alacak bu hava durumu, özellikle Edirne, İstanbul ve Bursa’da kuvvetli sağanak yağışlara neden olacak.

Yağışlı Hava Batı Karadeniz ve İç Anadolu’yu da Etkileyecek

Advert

Pazar gecesi başlayan yağışlar, pazartesi gününe kadar Batı Karadeniz ve İç Anadolu’ya da ulaşacak. Meteoroloji, bu bölgelerde su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Özellikle Batı Karadeniz’de beklenen kuvvetli sağanak yağışlar, sel riskini artırabilir.

Ege’de de Serin ve Yağışlı Hava Bekleniyor

Pazartesi gününden itibaren Ege Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde de yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Hafta sonu sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyretse de, yeni haftayla birlikte serin bir hava dalgası bölgeye ulaşacak.

Doğu Karadeniz’de Yerel Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize’nin iç kesimleri ile Artvin’in kuzeyinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve sis görülebilir.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hafta sonu boyunca Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Ege’nin kuzeyinde etkili olması beklenen yağışlı hava nedeniyle vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaya çağırıyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.