Advert
Advert

Netanyahu’dan karışık sinyaller: Beyaz Saray tepki gösterdi

Netanyahu’dan karışık sinyaller: Beyaz Saray tepki gösterdi
Advert
Yayınlama: 27.09.2024
2
A+
A-

Başbakan Netanyahu, Ateşkes Anlaşmasına İlişkin Karışık Sinyaller Verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve Fransa’nın önerdiği Hizbullah ve İsrail güçleri arasında 21 günlük ateşkes anlaşması hakkında konuştu. Netanyahu, İsrail’in “ABD ve Fransa’nın amacını paylaştığını” belirtti. Ancak Netanyahu’nun bu açıklaması, daha önce Hizbullah ile ateşkes olmayacağını ve İsrail ordusunun “Hizbullah yok edilene kadar tüm gücüyle” savaşmaya devam edeceğini söylemesinin ardından geldi.

Netanyahu, ABD öncülüğündeki girişimin “kuzey sınırındaki insanların güvenli bir şekilde evlerine dönebilmelerini sağlamaya yönelik olduğunu” vurguladı. Netanyahu’nun bu açıklamayı sadece İngilizce olarak Facebook üzerinden yapması dikkat çekti.

Öte yandan, İsrail savunma bakanı Gallant, Lübnan sınırındaki çatışmalarla ilgili olarak “İsrail’in kuzeyinde barış sağlanana kadar Hizbullah’ı vurmaya devam edeceğiz” dedi.

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, Netanyahu’nun çelişkili açıklamalarını değerlendirirken “İsrail’in ilgisi olmadan ateşkes önerisini önermeyeceklerini” belirtti ve Netanyahu’nun davranışlarını “çözemediğini” söyledi.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.